SORAVIA GROUP: Hotelul Starlight Suites, transformat în clădire de birouri

V.B.
Companii #Imobiliare / 20 mai 2014

Hotelul Starlight Suites, transformat în clădire de birouri

Soravia Group a finalizat reconversia hotelului Starlight Suites din cadrul Metropolis Center în spaţii de birouri, iar noul corp, denumit Metropolis Bravo, are o suprafaţă închiriabilă de 5.500 mp şi dispune de finisaje şi dotări standard încadrate în clasa B+, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Lorenz Tragatschnig, Managing Director Soravia România, a declarat: "Prin Metropolis Bravo, venim cu o ofertă complementară spaţiilor actuale. Noile spaţii de birouri sunt un mix între clasa B+ ca specificaţii tehnice şi clasa A ca amplasare. Practic, ne putem adresa acum unei categorii de clienţi pe care nu o puteam deservi în trecut, acei clienţi care îşi doresc o prezenţă în centrul Bucureştiului, dar care nu pot plăti o chirie prime. Astfel, prin proiectul Metropolis Bravo, le oferim o chirie atractivă, cu 25% mai mică faţă de preţul zonei, într-o clădire istorică, reper arhitectural".

Complexul multi-funcţional Metropolis Center dispune acum de o suprafaţă totală închiriabilă de 19 mii mp, dintre care 11 mii mp sunt destinaţi spaţiilor de birouri de clasă A, în corpul Metropolis Alpha iar 5.500 mp sunt destinaţi birourilor de clasă B+, în corpul Metropolis Bravo, la care se adaugă zona de retail şi restaurante.

Din totalul spaţiilor de birouri din Metropolis Bravo, 65% sunt disponibile spre închiriere, 35% fiind deja contractate de clienţi noi cât şi de clienţi existenţi care şi-au extins operaţiunile în centru. Metropolis Alpha este închiriat în proporţie de 95-100%, se mai arată în comunicat.

"Ne propunem ca în continuare să creştem gradul de ocupare al Metropolis Center, având în vedere că suntem deja în negocieri avansate pentru încă 20-30% din spaţiile noi. Avem aşteptări optimiste şi până la sfârşitul anului ne dorim să avem în portofoliu clienţi pentru majoritatea spaţiilor disponibile", a mai spus Lorenz Tragatschnig.

Reconversia hotelului a fost dictată de condiţiile din piaţă, în contextul în care perspectivele privind spaţiile de birouri de pe piaţa imobiliară din Bucureşti sunt pozitive. Valorificarea pontenţialului unei clădiri istorice din zona centrală a Capitalei a dus la decizia de a transforma hotelul în spaţii de birouri. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 1 milion euro şi a presupus adaptarea spaţiilor la cele mai noi standarde din industrie.

Facilităţile oferite de Metropolis Bravo includ o parcare subterană, spaţii verzi de relaxare în piaţeta din faţa clădirii şi o zonă de restaurante şi retail, conchide comunicatul.

Soravia România este subsidiara locală a Soravia Group care îşi concentrează activitatea în Europa Centrală şi de Est prin două divizii: investiţii şi dezvoltare imobiliară. Compania şi-a început activitatea în România în 1999 şi a fost una din primele activităţi antreprenoriale ale Soravia Group în estul Europei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb