Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei poate oferi 230 de locuri pentru găzduirea de refugiaţi

Andrei Stan
Miscellanea / 8 septembrie 2015

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că Ministerul Educaţiei a "primit până acum răspuns pozitiv de la două universităţi care pot asigura cazare într-un număr limitat de locuri: Universitatea Politehnică din Bucureşti - 150 de locuri şi Universitatea din Bucureşti - 80 de locuri", transmit surse din presă.

"Cele două universităţi pot asigura cazare şi masă; alte universităţi pot asigura consiliere psihologică, asistenţă medicală, socială şi religioasă. Aşteptăm în continuare oferte şi de la alte universităţi. În concluzie, ne declarăm pentru moment disponibilitatea pentru 230 de locuri (cazare şi masă)", a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a precizat că "MECS răspunde la toate solicitările Comitetului naţional pentru situaţii speciale de urgenţă. Acesta deţine întreagă responsabilitate pentru gestionarea fenomenului imigraţionist şi este singurul care poate comunica public măsurile decise. Prin instituţiile de învăţământ superior şi preuniversitar aflate în sistemul de educaţie, MECS poate acordă sprijin spre exemplu pentru cazare sau prin consiliere psihologică".

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a declarat că Ministerul Educaţiei a solicitat săptămâna trecută instituţiei să comunice câte locuri disponibile pentru găzduirea de refugiaţi există la această instituţie de învăţământ superior, conform aceloraşi surse din presă.

"O să le oferim acestor oameni care sunt într-o situaţie disperată 80 de locuri în căminele de studenţi de la Măgurele, de la Facultatea de Fizică, şi putem să le oferim consiliere psihologică, dacă ei vor solicita", a precizat Dumitru.

"Ministerul Educaţiei voia să se asigure câte locuri putem oferi. Noi avem peste 5.000 de locuri disponibile în căminele Universităţii şi putem oferi, în momentul de faţă, 80 de locuri, pentru că în aceste cămine de la Măgurele gradul de ocupare este de 50-60%", a declarat rectorul Uversitatii din Bucureşti, Mircea Dumitru.

Solicitarea a venit "acum câteva zile, săptămâna trecută", însă autorităţile nu au precizat care sunt paşii următori, a menţionat Dumitru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb