Sorin Grindeanu: "Respect opinia protestatarilor, am înţeles mesajele"

Stelian Bădescu
Politică / 18 februarie 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Premierul: "Când iei o decizie şi apoi apar proteste înseamnă că decizia nu era corectă şi o retragi"

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la Bruxelles, referindu-se la protestele faţă de modificările legislaţiei penale, că respectă opinia celor care au ieşit în stradă, precizând că a înţeles mesajele acestora şi că discuţiile care vizează acest domeniu vor avea loc în Parlament, relatează Agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Bruxelles, premierul Grindeanu a declarat: "Eu am urmărit în această perioadă toate protestele (...) şi când au fost zeci de mii de oameni în faţa clădirii Guvernului şi acum, când nivelul protestelor s-a mai redus. Respect opinia protestatarilor, apreciez faptul că au fost proteste desfăşurate în ordine, ba chiar apreciez (...) foarte mult creativitatea de care mulţi dintre concetăţenii noştri au dat dovadă în această perioadă. (...) Mesajele pe care le-au transmis le-am înţeles".

Premierul Grindeanu a avut această reacţie în contextul în care a fost întrebat ce mesaj le transmite oamenilor care continuă să protesteze la Bucureşti, dar şi celor aproximativ 20 de persoane care au venit în faţa sediului Comisiei Europene în momentul în care acesta avea întâlniri cu oficiali europeni.

Totodată, Sorin Grindeanu a subliniat că abrogarea OUG de modificare a Codurilor penale este o dovadă a faptului că au fost înţelese mesajele protestatarilor.

Grindeanu a mai afirmat: "Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, chestiuni pe care noi le-am avut în ţară, înseamnă că decizia ta n-a fost cea corectă, iar acea decizie trebuie s-o retragi şi lucrul ăsta l-am făcut. Tot ceea ce ţine de discuţii pe acest domeniu, în continuare se va desfăşura în Parlament, (...) implicând şi alţi actori decât partea politică. Este ceea ce îmi doresc".

Sorin Grindeanu a efectuat, joi şi vineri, o vizită la Bruxelles, prilej cu care şeful Executivului român a avut întrevederi cu înalţi oficiali ai Comisiei Europene şi ai Consiliului European.

Joi, premierul Grindeanu s-a întâlnit cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, iar vineri şeful Executivului a avut întrevederi cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi cu Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. O retragi cu ideea de a o valida in Parlament sau o elimini definitiv, tovarășe, că nu-mi e prea clară capodopera...

    Basescu, Macovei, Predoiu si altii o tin langa cu lovitura de stat din 2012 data de 7,5 milioane de oameni, Dragnea are condamnarea pentru ce era permis , Basescu este binemersi desi a impiedicat oameni sa se duca la vot ceea ce nu era permis si de asta sistemul e respectat. Grindeanu parca se asigura ca va avea si alta data manifestanti in strada pentru ce le-o mai pica atunci convenabil! Gresit TOTAL !

    1. Daca-ti aduni minciunile una peste alta, rezultatul nu va fi vreun adevar pe care sa-l opui totalului gresit.

      Iesi in strada sa-i aresteze pe toti cei care spun adevaruri care nu-ti convin? . Scoti copii sa te ascunzi in spatele lor?

      Daca iti permiti sa minti, atunci iti permiti sa si improsti cu noroi. M-ai vazut pe mine in strada? M-ai vazut pe mine in spatele copiilor? M-ai vazut pe mine sa cer arestarea ta?

      Te-ai vazut pe tine ca ai fi spus vreun adevar, aici? 

      Cum se cheama cel care minte?

      Mincinos? 

      Ai sarit orbeste pe comentariul meu acuzandu-ma de minciuna probabil considerandu-te spiritual. Analizandu-ti comentariul se vede suficienta si obisnuinta de a acuza fara temei. Prin urmare, incadrandu-te intr-o categorie pe baza de asemanare, te-am intrebat ce ai de gand sa faci? Daca te-ai ascuns in spatele copiilor in piata urma sa raspunzi tu, dar voi doar puneti intrebati retorice, nu aveti capacitatea de a afirma ceva. Asteptati sa spuna cineva ceva si hop si voi cu bicicleta. Doar improscati cum bine spui.

    Vezi si iti dai seama ce prostie ai facut?!

    Vorba aia, ai aruncat o piatra-n balta si zeci de destepti nu-s in stare s-o scoata.

    Ati fost votati sa guvernati si administrati corect si eficient. Pentru asta ati fost votati, nu sa faceti prostii! Si nu mai sustineti ca poporul v-a votat ca sa faceti toate prostiile pe care vreti voi sa le faceti! Poporul nu v-a votat pentru asa ceva. 

    1. inca nu sa nascut politicianul care sa guverneze pentru popor! a schimbat discursul la fel ca boieri pe vremuri cind mergeau la inalta poarta si pupau talpile sultanului...........

    ÎN ȚARA '' ORBILOR,, : închide și TU un OCHI !!! ÎNAINTE !

    Grinda grindeanu ne grinduieste rizind la zidul grinduirii neamului romanesc. Moarte usoara tradatorilor !!!

    Ai percutat cu intarziere, domnule prim ministru. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb