Sorin Oprescu: Hanul Gabroveni, finalizat în următoarele luni

A.C.
Companii #Imobiliare / 13 martie 2014

Sorin Oprescu: Hanul Gabroveni, finalizat în următoarele luni

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat, astăzi, stadiul lucrărilor de restaurare a obiectivului de patrimoniu, Hanul Gabroveni, ce urmează să fie dat în folosinţă în următoarele luni, la eveniment fiind prezent şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat trimis, astăzi, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Hanul Gabroveni este un monument de arhitectură, construit între anii 1804 şi 1818. Este situat în Centrul Istoric al Capitalei, între strada Lipscani şi strada Gabroveni.

Primarul Capitalei a declarat: "Hanul Gabroveni arată exact aşa cum ne-am dorit întotdeauna să arate, adică să fie reconstruit cât mai aproape de original. Va fi un adevărat Institut Cultural Municipal si, în acelaşi timp, va deveni un pilon de dezvoltare în ceea ce înseamnă proiectele de cultură la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivel naţional".

În ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, Sorin Oprescu a arătat că obiectivul va fi dat în folosinţă în următoarele luni, potrivit comunicatului.

La rândul său, ministrul Eugen Teodorovici a declarat: "A fost un proiect dificil pentru că este un monument vechi şi s-a lucrat pe o zonă necunoscută. Şi, de la caz la caz, au apărut tot felul de speţe care din fericire au fost strămutate rapid de către beneficiar şi de constructor".

Mihaela Păun, director în cadrul Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, a explicat că viitorul Centru Cultural de pe Gabroveni va cuprinde "o sală mare de spactacole cu 200 de locuri, o sală mai mică de 70 de locuri, o sală care ar putea avea destinaţia de studio, sau, uneori, de repetiţie, 4 săli de expoziţie, birouri, cafenea şi punct de informare turistică. Vom avea săli multifuncţionale pe care le vom folosi pentru tot felul de activităţi numai în zona artistică: cursuri pentru ceea ce înseamnă tehnica de scenă, sunet, lumini. Va fi un spaţiu extrem de viu care îşi va deschide porţile undeva în jurul orei 10 dimineaţa şi trebuie să le închidă după ora 00:00".

În ceea ce priveşte costurile de realizare, Oprescu şi Teodorovici au explicat că acestea au fost asigurate din: bugetul local al PMB, contribuţia Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European (MFSEE), prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) şi prin Unitatea de Management a Proiectelor (UMP) din Spaţiul Economic European (SEE).

Astfel, suma cheltuită pentru realizarea proiectului "Hanul Gabroveni" a fost de aproximativ 37,36 milioane lei (TVA inclus). Din această sumă, 23,63 milioane lei (TVA inclus) reprezintă contribuţia Primăriei Generale şi contribuţia MFSEE, prin MCCPN cu acordul UMP SEE. Din suma totală a investiţiei, 28,14 milioane lei (TVA inclus) reprezintă suma aferentă lucrărilor de construcţie, din care PMB asigură suma de 21,18 milioane lei şi 6,95 milioane lei (inclusiv TVA) sunt asiguraţi din fonduri norvegiene.

Lucrările de restaurare, extindere şi remodelare funcţională a Hanului Gabroveni, au fost efectuate de SC Aedificia Carpaţi SA, în baza procedurii de cerere de ofertă derulată prin asocierea ArCuB cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, în calitate de autorităţi contractante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb