Sorin Oprescu şi Rovana Plumb au semnat contractul pentru finalizarea staţiei de epurare Glina

F.A.
Politică / 7 octombrie 2013

Primarul General, Sorin Oprescu, împreună cu Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb au semnat astăzi contractul de finanţare pentru finalizarea staţiei de epurare Glina, conform unui comunicat de presă.

Proiectul "Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Casetă)" este cel mai mare proiect integrat de mediu din România.

Proiectul are o valoare totală estimată de 416,5 milioane de euro. Contribuţia Uniunii Europene, prin POS Mediu, Fondul de coeziune este de 62,63% din valoarea totală a proiectului, fără TVA.

Banii vor fi folosiţi pentru faza a II a a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina, care vizează reabilitarea Casetei de apă uzată - Dâmboviţa, extinderea Staţiei de epurare la un debit de 12 mc/s epurare completă, dar şi construirea unui incinerator pentru arderea nămolului rezultat în urma procesului tehnologic (aproximativ 400 t/zi). Aceste lucrări sunt necesare pentru ca Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina să-şi atingă scopul pentru care a fost creată.

Primarul General Sorin Oprescu a declarat: "Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt cetăţenii Bucureştiului, dar şi întreaga Românie. Datorită existenţei acestei staţii de epurare, Bucureştiul şi bucureştenii nu mai poluează Dâmboviţa, Dunărea şi Marea Neagră. Concret, se reduce impactul negativ al poluării râurilor şi al infiltraţiilor de ape uzate în pânza freatică din zona bazinului hidrografic al Dâmboviţei, Argeşului şi Dunării".

La randul sâu, Rovana Plumb a afirmat: "Proiectul semnat azi simbolizează respect pentru cetăţeni şi respect pentru mediu. În plus, este pentru prima dată în România când implementăm una dintre cele mai noi tehnologii verzi, cea de tratare a nămolurilor, prin construcţia unui incinerator de nămol care este aferent acestui proiect şi sper că cei peste două milioane de locuitori ai Capitalei şi ai celor 11 localităţi din împrejurimile Bucureştiului să beneficieze de un sistem de canalizare care corespunde celor mai înalte standarde europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb