Soros a preluat 5% din proprietarul Winmarkt

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 4 martie 2014

Soros a preluat 5% din proprietarul Winmarkt

George Soros a cumpărat un pachet de aproximativ 5% din acţiunile grupului italian de centre comerciale Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deţine în România reţeaua Winmarkt.

Într-un comunicat de presă, IGD a explicat că, în data de 28 februarie, fondul Quantum Strategic Partners a cumpărat 3,15% din acţiunile IDG direct de la compania italiană, fără a da însă detalii referitoare la preţ. În aceeaşi zi, al doilea mare acţionar de la IGD, Unicoop Tirreno, a vândut şi el fondului Quantum Strategic Partners, o parte din acţiunile sale, astfel că participaţia sa la IGD a scăzut până la 13,1%, de la 14,9% anterior.

IGD dezvoltă şi gestionează centre de shopping şi, de asemenea, are o prezenţă semnificativă pe piaţa de distribuţie din România.

Veniturile din chirii ale centrelor comerciale Winmarkt au scăzut la 10 milioane de euro

Compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a raportat venituri de 9,9 milioane de euro în 2013 din închirierea centrelor comerciale Winmarkt din România, în coborâre cu 9,9% faţă de nivelul din anul anterior, după scăderea numărului de magazine şi vizitatori şi reducerea chiriilor. La 31 decembrie, rata de ocupare a activelor IGD din România era de 84,5%, potrivit rezultatelor anunţate de grupul italian, citate de Mediafax. Traficul de vizitatori ai centrelor comerciale Winmarkt din România a scăzut anul trecut cu 5,4%, la 31,7 milioane.

Pe lângă situaţia economică dificilă şi scăderea chiriilor, veniturile centrelor comerciale au fost afectate şi de lucrările de renovare începute în a doua parte a anului trecut, pentru atragerea mai multor retaileri de calibru şi pregătirea deschiderii unor magazine H&M.

Valoarea activelor IGD în România a scăzut anul trecut cu 2,5%, de la 177,9 milioane euro la 173,4 milioane euro. Grupul deţine în România 15 centre comerciale Winmarkt în 13 oraşe şi o clădire de birouri.

Grupul estimează pentru acest an investiţii de 4,1 milioane euro în România, faţă de 4,7 milioane euro în 2013.

IGD Group a preluat în anul 2008 reţeaua de centre comerciale Winmarkt, în parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investiţii Ivington Interprises Limited şi Broadhurst Investments Limited, reprezentate în România de Siminel Andrei.

Grupul italian a devenit în 2010 acţionar unic al reţelei prin achiziţia acţiunilor deţinute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro. Compania este prezentă în România şi Italia, cu vânzări totale de peste 120 milioane euro anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb