Soţia fostului ministru Aurel Constantin Ilie a fost audiată de procurorii anticorupţie

Ziarul BURSA #Politică / 11 mai 2005

Procurorii anticorupţie au audiat-o, ieri, timp de aproximativ două ore, pe Leontina Ilie, soţia fostului ministru al Apelor şi Protecţiei Mediului, Aurel Constantin Ilie, în vederea întocmirii de acte premergătoare, au declarat surse judiciare, citate de Rompres.

Audierea face parte din ancheta demarată de Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), în urma sesizării pe care a primit-o din partea actualului ministru al Mediului, Sulfina Barbu, referitoare la contractele de îndiguire a unor cursuri de apă din Banat, încheiate de predecesorii săi.

Leontina Ilie este unul dintre acţionarii majoritari ai firmei "Aquaproiect", avînd ca obiect de activitate, printre altele, efectuarea de studii de proiectare în domeniul gospodăririi apelor. În perioada 2001-2004, Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului a încheiat mai multe contracte cu această societate privind regularizarea unor cursuri de apă din România.

Luni, 9 mai, procurorii anticorupţie au audiat-o pe directoarea firmei "Aquaproiect", Liliana Drăgan, de asemenea pentru întocmirea de acte premergătoare.

Ministrul Sulfina Barbu a anunţat pe 5 mai că va sesiza PNA în legătură cu lucrările hidrologice contractate de predecesorii săi din perioada 2001-2004. Ea a precizat că ancheta pe care o solicită procurorilor anticorupţie va urmări trei aspecte: dacă banii publici au fost cheltuiţi conform legislaţiei în vigoare, dacă lucrările au fost executate corespunzător şi dacă există sau nu în teren aceste lucrări.

"Există suspiciuni de corupţie şi de cheltuieli ilegale ale banilor publici şi trebuie să fim convinşi, în urma acestor anchete, dacă banul public a fost cheltuit în conformitate cu normele legale în vigoare", a susţinut Sulfina Barbu. Ministrul Mediului a mai spus că verificările vor viza persoanele care au semnat contractele respective, pe cele care au executat lucrările de proiectare şi au beneficiat de fonduri şi firmele ce au executat lucrările în teren. Pe 6 mai, PNA a început o serie de audieri preliminare în urma sesizărilor primite de la ministrul Mediului, reprezentanţi ai parchetului deplasîndu-se la sediul Companiei Naţionale Apele Române pentru a sta de vorbă cu mai mulţi funcţionari ai acestei instituţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb