"Sover Optica" a marcat 15 ani pe piaţa românească

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 29 octombrie 2008

Paolo Cannicci si Doina Badiu

Paolo Cannicci si Doina Badiu

"Sover Optica" România, societate care a împlinit 15 ani de prezenţă pe piaţa româneas-că, a lansat, recent, colecţiile anului 2009 de ochelari de soa-re şi rame pentru ochelari de vedere, produse de firmele "Sover", "Allison", "Marcolin" şi "Visibilia" din Italia, "Grosilley" Franţa şi "Inspecs" Anglia.

"Sover Optica" este o firmă cu capital româno-italian şi face parte din grupul european care are la bază tradiţiile fabricantului italian de ochelari "Sover Italian Eyes".

Italienii - singurii producători de ochelari din Europa

Grupul italian îşi comercializează produsele pe 70 de pieţe internaţionale, prin intermediul unor distribuitori exclusivi, printre care se numără şi cele cinci filiale "Sover" din ţările est-europene: România, Ucraina, Federaţia Rusă, Cehia şi Franţa.

Paolo Cannicci, preşedintele grupului italian "Sover Italian Eyes", ne-a spus: "Sediul firmei noastre se află în centrul istoric al producţiei ochelarilor din lume, care, în acest an, sărbătoreşte 130 de ani de existenţă. a fost constituit în anul 1962, având 46 de ani de experienţă. Este controlat de familia Cannicci. Exportăm în 60 de ţări şi, începând de acum 15 ani, am construit firme mixte în România, Republica Cehă, Rusia şi Franţa. Noi producem la fabrica din Belluno-regiunea Veneto şi comercializăm mărcile , , , etc. În Italia este o veche tradiţie în producţia ochelarilor şi accesoriilor şi a rămas singura naţiune care produce ochelari în Europa. Franţa şi Germania (care produceau până acum câţiva ani) au cesionat fabricaţia, în parte, Italiei. Nu mai produc în ţările lor, ci în Italia sau în afara Europei".

Italia, după opinia lui Paolo Cannicci, şi-a păstrat primul loc în domeniu.

Export de 8 milioane de euro către România

Paolo Cannicci, care este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor Italieni de Articole Optice, ne-a spus: "Companiile italiene de optică au organizat filiale comerciale în întreaga lume pentru distribuţie şi au achiziţionat chiar reţele de distribuţie din magazinele de optică din diverse ţări. Asociaţia grupează 120 de fabrici care dau de lucru la 18.000 de angajaţi. În 2007, cifra de afaceri a membrilor Asociaţiei a fost de 2,6 miliarde de euro. Italia livrează 90 de milioane de ochelari de soare pe an, în întreaga lume. În ceea ce priveşte exportul Italiei către România în 2008, la ochelari de soare şi rame pentru ochelari de vedere, a fost în valoare de 8 milioane de euro (ponderea o deţin ochelarii de soare)".

În domeniul accesoriilor, "Sover" comercializează tocur-i-, port-ochelari, lanţuri, şnururi textile, spray-uri pentru curăţat lentilele, microfibră pentru şters etc.

"Aceste accesorii sunt produse de câţiva mari fabricanţi specializaţi din Italia, circa 10 fabrici", a completat Paolo Cannicci, menţionând: "Toţi producătorii noştri de ochelari de soare şi rame cumpără accesoriile numai de la aceşti fabricanţi. Lentilele pentru ochelarii de soare sunt, de asemenea, fabricate în unităţi din Italia cu un nivel înalt de tehnologie, care asigură vederea împotriva radiaţiilor ultraviolete".

Pe piaţa opticii din România, Paolo Cannicci doreşte să-şi păstreze poziţia de lider. "Sover Optica" România a fost primul partener-filială în străinătate al companiei din Italia, care este acţionar majoritar al firmei (80%), 20% din acţiuni aparţinând directorului general al filialei din România, Doina Badiu. Pe lângă gama de rame de ochelari, ochelari de soare, lentile etc. şi serviciile destinate îngrijirii vederii, firma livrează echipamentele pentru dotarea cabinetelor sau atelierelor de optică independente, din spitale, clinici sau secţii de optometrie din magazinele de optică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb