Spania reduce corpul diplomatic nord-coreean din cauza testelor cu rachete

C.R.
Internaţional / 2 septembrie 2017

Insula Hokkaido (Sursa foto: Wikipedia)

Insula Hokkaido (Sursa foto: Wikipedia)

Guvernul spaniol l-a convocat pe ambasadorul nord-coreean Kim Hyok Chol să-l informeze despre decizia de a reduce de la trei la doi numărul de personal diplomatic autorizat să reprezinte Phenian în Madrid, potrivit Financial Express. Măsura de reducere a personalului diplomatic a venit drept răspuns la testele de rachete recente din partea regimului nord-coreean, potrivit agenţiei de ştiri.

Potrivit unei declaraţii a Biroului de Informare Diplomatică, Ministerul spaniol de Externe i-a reamintit trimisului spaniol condamnarea testelor nucleare succesive şi a lansării rachetelor balistice de către Pyongyang, în special lansarea cea mai recentă, care a trimis o rachetă pe teritoriul japonez înainte să se prăbuşească în Pacific.

Guvernul spaniol a cerut o "denuclearizare completă, ireversibilă şi verificabilă" a arsenalului nord-coreean, arsenal care face ca riscul de conflict să fie mai mare.

Autorităţile spaniole au afirmat: "Programele nucleare şi balistice ale Republicii Populare Democrate Coreene subminează regimul de neproliferare nucleară şi creează o ameninţare gravă la adresa păcii în regiune şi a securităţii globale".

Madrid a repetat totodată că testele nucleare şi lansările de rachete reprezintă o "încălcare a rezoluţiilor relevante" consacrate de Consiliul de Securitate al ONU.

Madrid a remarcat şi că ambasada nord-coreeană a fost deja avertizată că continuarea acestor activităţi ar aduce consecinţe pentru relaţiile bilaterale.

Ţara a condamnat lansarea de luni a rachetei de către Pyongyang care a zburat peste insula japoneze Hokkaido. Spania i-a cerut Coreei de Nord să renunţe la "provocarea sa faţă de comunitatea internaţională" şi să declare un moratoriu în vederea testelor sale nucleare şi balistice, potrivit agenţiei Financial Express.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb