Spania se alătură Franţei şi Germaniei în dezvoltarea avionului de luptă european

V.I.
Internaţional / 18 iunie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Al 53-lea Salon Aeronautic de la Bourget a început luni sub semnul avionului de luptă european al viitorului, prin semnarea unui acord între Franţa, Germania şi Spania cu privire la acest ambţios proiect al Apărării europene, relatează AFP.

Unul dintre susţinătorii aprigi ai proiectului, preşedintele francez Emmanuel Macron a asistat luni la dezvelirea unei impozante machete gri, cu linii ascuţite şi aripă de tip "delta", care reprezintă la scară de 100% avionul de vânătoare aflat în centrul proeictului "Sistemului de luptă arian al viitorului" (SCAF).

Miniştrii francez al Armatelor Florence Parly şi german al Apărării Ursula Von der Leyen au semnat apoi, împreună cu omoloaga lor spaniolă Margarita Robles, la un stand al grupului industrial Dassault un acord-cadru care va "structura relaţiile între cele trei ţări în proiectul SCAF", menit să înlocuiască actualele Rafale şi Eurofighter până în 2040, a anunţat anturajul lui Parly.

Acordul marchează intrarea oficială a Madridului în proiect, care urmează să reprezinte o etapă importantă în sinuosul drum către Apărarea europeană, o idee dragă lui Emmanuel Macron şi un potenţial măr de discordie între Bătrândul Continent şi Statele Unite, grijulii să-şi desfacă în Europa produsele militare.

"Spania se alătură Franţei şi Germaniei astăzi (luni). Este important, pentru că ţările din Europa au tendinţa să cumpere de la americani. Noi propunem un avion european pentru europeni, independent de tehnologiile americane", comenta un pic mai devreme la postul de televiziune CNews Eric Trappier, CEO-ul Dassault Aviation, care conduce proiectul SCAF împreună cu Airbus.

Preşedintele Macron a sosit către ora locală 7.30 (8.30, ora României) la Bourget, la bordul unui nou avion de aprovizionare al Armatei franceze a Aerului - un A330 MRTT -, după care a asistat la o defilare aeriană la care a participat Patrouille de France, iar apoi a vizitat mai multe standuri, inclusiv al Ministerului francez al Armatelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb