Spitale cu bani UE abia din exerciţiul financiar următor

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 12 decembrie 2018

Spitale cu bani UE abia din exerciţiul financiar următor

Odiseea spitalelor regionale continuă să se desfăşoare pe palierul declaraţiilor încrucişate. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că a cerut Comisiei Europene suplimentarea fondurilor pentru construcţia spitalelor regionale, dar că i s-a transmis că acest lucru este posibil doar în cadrul exerciţiului financiar următor, adică în perioada 2021-2027.

Sorin Pintea a spus, într-o conferinţă de presă, că este eronată informaţia că autorităţile de la noi nu au cerut suplimentarea de fonduri pentru construcţia spitalelor de urgenţă de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, ci "ni s-a spus că nu se poate": "Bruxellesul şi doamna comisar Corina Creţu au spus că dacă dorim fonduri suplimentare ar trebui să fazăm acest proiect, adică în prima fază să mergem pe achiziţie elaborare proiecte, achiziţie proiect tehnic, iar în faza a doua să mergem pe construcţia efectivă. Prin urmare putem solicita o suplimentare de fonduri în cadrul financiar multianual 2021-2027". Sorina Pintea a afirmat că "teoretic", Spitalul regional de urgenţă de la Iaşi trebuie finalizat în 2023, pentru a putea recupera toţi banii europeni, ea precizând că investiţia ar putea fi gata un an mai târziu: "Ştiţi foarte bine că este vorba de proceduri, de posibile contestaţii şi am achiesat la discuţiile pe care le-am avut cu cei din Comisia Europeană şi cu doamna comisar Corina Creţu, Ministerul Sănătăţii propunând fazarea acestui proiect. Nu se va întârzia construcţia, doar că probabil finalitatea nu va fi 2023, ci 2024. Este exclus să nu se facă acest spital, să nu se finalizeze. Luna aceasta este finalizat studiul geotehnic, a avut loc dezbaterea publică a studiului de evaluare a impactului asupra mediului. Nu putem spune că s-a pierdut timpul, că s-au tergiversat lucrurile. Mai mult, pot să vă spun că Iaşiul, din punctul meu de vedere, este un exemplu de bună colaborare între autorităţile locale: Consiliul Judeţean şi Primăria Iaşi pentru a putea obţine toa­te aceste documente necesare finalizării studiului de fezabilitate.(...) Sunt stabilite nişte etape de parcurs, în sensul că urmează procedurile de achiziţii pentru elaborarea proiectului tehnic, proceduri de achiziţii pentru programele de training, proceduri de achiziţii pentru asis­tenţă tehnică la implementare".

Corina Creţu a făcut luna trecută o serie de precizări în privinţa celor trei spitale regionale, susţinând că, pe lângă faptul că studiul de fezabilitate costă 1,8 milioane de euro, nu 120 milioane de euro, cât a spus ministrul Rovana Plumb, aceasta din urmă ar fi propus etapizarea proiectului, astfel încât construcţia să înceapă abia în 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb