Spitalul "Sfântul Constantin" se deschide la finele lui ianuarie

Ovidiu VRÂNCEANU
Companii #Sănătate / 30 decembrie 2010

Până acum, în acest proiect s-au investit 17,5 milioane de euro

Spitalul "Sfântul Constantin", cea mai mare investiţie privată în domeniul medical din Transilvania, urmează să devină operaţional la finele lunii ianuarie, a declarat Cristian Teodorescu, principalul investitor în cadrul companiei Teo Health, cea care va opera instituţia de sănătate. "În acest moment sunt operaţionale policlinica şi laboratorul, care sunt operate de Centrul Medical Unirea", a spus Teodorescu. De altfel, Centrul Medical Unirea va opera în cadrul spitalului, acre se întinde pe o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, şi un centru de imagistică, dar şi o secţie de maternitate. În schimb, Teo Health va opera secţiile de oncologie, urologie, ORL, neurochirugie spinală, chirurgie generală şi obstretică-ginecologie.

De altfel, cei de la CMU au investit deja 4,2 milioane de euro în Policlinica spitalului, transformând-o practic într-un campus medical. "Cei de la Centrul Medical Unirea au vrut să ne cumpere la două luni după ce am anunţat intenţia noastră de a face acest spital, dar nici eu, nici Mihai Miron, care controlează o treime din acţiunile Teo Health prin Ropharma, nu am fost de acord să vindem", a spus Teodorescu.

Până acum, potrivit sursei citate, s-au investit 17,5 milioane de euro, urmând ca până la finele lunii ianuarie să mai fie investiţi "nişte bani" în amenajarea unei săli de operaţie. "În total vor fi cinci săli de operaţie - patru vor fi operate în comun de noi şi de CMU, iar cea de-a cincea - unde vor fi realizate transplanturi - va fi operată doar de noi", a explicat omul de afaceri.

"Vrem ca spitalul să îşi scoată costurile!"

Teodorescu a explicat că investiţia în spital este "ceva ce dăm înapoi societăţii - nu vrem să câştigăm bani de pe urma spitalului, ci am fi fericiţi doar dacă acesta îşi va scoate costurile, astfel încât să nu mai fie nevoie să investim alte sume".

"Ideea mi-a venit în urmă cu câţiva ani, când am avut o problemă de sănătate şi am ajuns în spitale şi am văzut în ce mediu trăiesc oamenii bolnavi din România. Apoi s-a ivit ocazia să cumpăr clădirea Colgate-Palmolive, uzând de o clauză de preemţiune pe care am pus-o în momentul în care am ieşit din afacerea Colgate, după care am trecut la reamenajare", a povestit Teodorescu.

10.000 de pacienţi pe an

Spitalul va avea 133 de paturi şi va fi primul din România clasificat conform normelor europene. "Până în 2013 toate spitalele vor trebui să ajungă să respecte aceste norme, iar noi vom fi primii care vor primi această clasificare", a mai arătat Teodorescu, spunând că se aşteaptă ca în prima perioadă de funcţionare spitalul să aibă 10.000 de pacienţi anual.

"Am făcut şi o fundaţie, care poartă numele spitalului, pentru a-I ajuta pe oamenii mai săraci care nu vor putea să îşi plătească internarea sau consulturile. Vom putea dona, potrivit legii, trei la mie din cifra de afaceri sub formă de contract de sponsorizare şi vom încerca să atragem finanţări şi de la alţi oameni de afaceri din Braşov", a mai precizat omul de afaceri.

Teodorescu a mai adăugat că a reuşit să atragă cei mai buni specialişti din ţară. "Vom avea, de exemplu, cel mai bun specialist în chirurgie generală laparoscopică, pe Bogdan Moldovan, pe care l-am repatriat din Elveţia. A fost curtat de toate spitalele din România, dar a ales să vină alături de noi pentru că I-am prezentat un proiect foarte serios", a explicat omul de afaceri.

Braşovul - centru medical al României

După ce în urmă cu câţiva ani ţi-era frică să mergi la un spital din Braşov să te tratezi, Braşovul tinde să devină un important centru medical, mai mult prin aportul capitalului privat. În urmă cu doi ani s-a deschis ClinicIcco, investiţie a omului de afaceri Călin Costan, urmează să se mai deschidă un spital am MedLife, care au achiziţionat Policlinica de Diagnostic Rapid, dar şi un spital de oncologie, investiţia fiind anunţată, mai mult în şoaptă, de oamenii de afaceri Marcel Butuza şi Gheorghe Duţu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb