Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, obiectiv prioritar pentru judeţul Cluj şi zona de nord-vest, care va reuni specialităţile medicale necesare în vederea rezolvării cazurilor complexe într-un timp cât mai scurt şi, implicit, pentru a veni în sprijinul pacienţilor, va fi finanţat cu 100.000.000 euro, prin Programul Operaţional Regional, contribuţia Guvernului şi a autorităţilor locale.
"După cum a menţionat premierul Victor Ponta, în urma unei serii de negocieri, purtate de Guvernul României cu Comisia Europeană, Comisia Regio şi comisarul pentru Politică Regională al Comisiei Europene, doamna Corina Creţu, a fost agreată modalitatea de finanţare a celor trei spitale regionale - Craiova, Cluj şi Iaşi. Astfel, fiecare spital regional va beneficia de o finanţare de aproximativ 100 de milioane de euro", a declarat deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.
Potrivit deputatului, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi finanţat după formula: 50 milioane de euro contribuţia UE, 40 milioane contribuţia Guvernului şi 10 milioane contribuţia autorităţilor locale".
Deputatul clujean consideră că aportul comunităţii locale la acest proiect este important, având în vedere efectele pozitive pe termen lung ale proiectului. Spitalul Regional de Urgenţă Cluj urmează să fie construit în Floreşti, pe un teren de aproape 15 hectare şi va fi dotat cu 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi un heliport.
1. Bravos
(mesaj trimis de Cristi în data de 09.04.2015, 09:47)
Dar spitalul de urgenta din Cluj? (Caci Floresti este totusi o alta localitate).
Nu stiu daca exista spitale de urgenta care sa ofere servicii mai slabe decat spitalul de urgenta din Cluj.