SSIF Broker a lansat certificate Turbo pe aur, în mijlocul furtunii de pe pieţe

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2015

SSIF Broker a lansat certificate Turbo pe aur, în mijlocul furtunii de pe pieţe

Darie Moldovan: "Momentul lansării este de bun augur, întrucât aurul reprezintă un instrument de refugiu"

SSIF Broker (BRK) a listat, ieri, certificate turbo (n.r. certificate cu "levier"- un factor de amplificare a variaţiei) cu activ suport cotaţia aurului, după o zi dezastruoasă pentru pieţele financiare, denumită "lunea neagră".

Darie Moldovan, consultant de strategie SSIF Broker, a spus: "Produsele nu au fost programate a fi lansate în funcţie de criza din China şi de pe pieţele financiare, ci cu mult timp înainte, însă această potrivire este de bun augur, întrucât aurul reprezintă, în mod tradiţional, un instrument de refugiu. Lansarea certificatelor pe aur face parte din strategia SSIF Broker de a extinde gama de produse structurate listate la BVB".

Diferenţa faţă de alte produse similare prezente la BVB este că cele ale SSIF Broker au o maturitate fixă (18 decembrie 2015), iar brokerul nu ajustează nivelul de barieră, conform domnului Moldovan.

SSIF Broker intenţionează să mai lanseze încă două produse pe aur, potrivit reprezentantului companiei.

"Preţul aurului este influenţat de aşteptările privind rata dobânzii în SUA", consideră Darie Moldovan, adăugând: "În aceste zile cu scăderi puternice pe pieţe, preţul aurului a crescut uşor, dar nu spectaculos. În funcţie de decizia Fed vom putea vedea aurul mai sus sau mai jos".

Certificatele lansate de SSIF Broker au ca suport aurul cu puritate 995, iar preţul de referinţă este stabilit de London Bullion Market Association - AM fixing.

Certificatele Turbo Long dau posibilitatea investitorului de a profita de pe urma unei pieţe aflate în creştere, în timp ce Turbo Short mizează pe scăderea preţului.

Certificatele Turbo sunt considerate investiţii cu risc crescut şi sunt dedicate speculatorilor, dar şi investitorilor de portofoliu, pentru diversificare, prin alocarea unei cote reduse din disponibilul pentru investiţii, conform SSIF Broker.

Existenţa unei bariere garantează limitarea pierderii (asemănare cu investiţiile în acţiuni), potrivit intermediarului.

Lichiditatea certificatelor este asigurată de către SSIF Broker în calitate de Furnizor de lichiditate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Turbo pe aur forex indecsi sau orice altceva e turbo...sau barbut, mai rar alba neagra, citeodata cap pajura. Turbo e mai pe romaneste m_ _ e. Multa multa m_ _e. Pentru ASF, e m_ _e de Harinvest ce mai. Sau aproape ca la Harinvest ca acolo a fost un fel de turbo m_ _e de Vaslui cu banii clientilor. A fost demult si a trecut si violatorul a primit ceva amenzi nesemnificative ca de market maker. Acum insa se ocupa ASF sa nu mai avem surprize. E delicat si atent, aproba produse cu levier de "refugiu". Acum potentialele victime pot intretine relatii de "refugiu" cu levierul de aur al violatorului SSIF Broker mai sus sau mai jos , dupa dobinda la dolar cum frumos spune consultantul de strategie. Azi ASF sta de 6 filmeaza si da note si ce e mai important, are pregatit sapunul :).

    1. Fara instrumente toxice si brokeri toxici Misule. Fara excroci si tepari notorii in piata.

    n-ar fi fost posibila fara neatentia sau mai bine zis contributia ASF! Ce fel de reglementare postfactum sau proactiva (cum se flutura acuma) a practicat ASF cand la controalele anterioare prapadului de la Harinvest a constatat "practici frauduloase" si i-a lasat in continuare sa functioneze ??? Piata de capital din Romania e constienta ca mai exista si alte SSIF-uri lasate de ASF sa functioneze in acelasi mod ???? Cum ii apara ASF pe investitori cand in timpul jocului a schimbat regulile doar sa ii apere pe cei de la Harinvest, pe Depozitar, BCR, BVB, BRK ???? La aproape doi de la PRAPAD nici Fondul de compensare n-a fost accesat !!! Cine se simte in siguranta pe o astfel de piata de capital ???

    Voua si tuuturor parlamentarilor care au (...) asa o lege. Voua si familiilor voastre, se stie! Imi doresc sa fiti linsati, scursuri umane ce sunteti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb