S&T România continuă dezvoltarea sistemului de tarifare integrat pentru transportul metropolitan

Companii / 24 februarie 2022

S&T România continuă dezvoltarea sistemului de tarifare integrat pentru transportul metropolitan

Începând cu 17 februarie, a intrat în vigoare biletul unic STB-Metrorex-CFR, fiind posibilă astfel călătoria cu acelaşi bilet atât la metrou, în transportul comun la suprafaţă, cât şi cu trenul pe traseul Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă. Acesta reprezintă un pas înainte făcut de Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei în dezvoltarea transportului metropolitan din Bucureşti.

Noile titluri de călătorie metropolitane integrate introduse sunt reprezentate atât de abonamentele de durată scurtă, de 24 de ore şi de 72 de ore, ce se adresează în special călătorilor ocazionali şi turiştilor, dar şi de diverse abonamente de o lună, 6 luni şi 12 luni, utile locuitorilor din zona preurbană care fac zilnic naveta spre locul de muncă din capitală. Se doreşte ca acest sistem integrat să funcţioneze ca un proiect pilot care va putea fi implementat apoi la nivelul întregii ţări, prin actualizarea cadrului normativ, ţinând cont de particularităţile fiecărui centru economic important.

"Împreună cu BCR am continuat, în calitate de partener şi procesator de plăţi, proiectul de modernizare a transportului bucureştean, fiind introdusă interoperabilitatea între Sistemul Automat de Taxare din transportul de suprafaţă şi metrou şi cel de pe calea ferată, extinzând folosirea cardurilor contactless pe trenurile aparţinând celor 2 operatori, CFR Călători şi Transferoviar, care operează pe ruta Bucureşti-Otopeni. Am lansat astfel o provocare şi către celelalte zone metropolitane din România pentru a lua în considerare beneficiile unor astfel de proiecte pentru fluidizarea traficului şi o alternativă mai puţin poluantă la transportul individual" a declarat Nicoleta Macovei, CEO S&T România.

Până în acest moment, S&T România a contribuit la implementarea plăţilor cu cardurile de transport tip Mifare, precum şi plăţile cu carduri bancare tip Visa şi Mastercard, la un număr de 7 operatori de transport din regiunea Bucureşti-Ilfov, având validatoare instalate pe toate tipurile de transport public de călători: metrou, autobuze urbane, autobuze preurbane, troleibuze, tramvaie şi trenuri preurbane. Se preconizează că, până la sfârşitul anului, alţi 6 operatori din ţară vor beneficia de tehnologia S&T de plată cu card bancar direct în vehicul.

S&T este lider în sistemele de e-ticketing din România, având livrate peste 12000 de validatoare contactless, dintre care peste 3500 permit plata atât cu carduri de transport tip Mifare, cât şi plata cu carduri bancare tip Mastercard si Visa.

"Experienţa obţinută prin implementarea acestui proiect cu o complexitate ridicată ne-a ajutat să întelegem mai bine la ce provocări ne putem aştepta în perioada următoare. Suntem convinşi că în viitorul apropiat vor exista noi oportunităţi pentru a aduce transportul în comun din România la nivel european" a completat directorul S&T România.

S&T România face parte din grupul internaţional S&T AG (Austria), un furnizor de soluţii IT cu peste 5.000 de angajaţi, care operează în 32 de ţări din întreaga lume. Majoritatea acţiunilor S&T AG sunt deţinute în regim de freefloat (68%), o parte sunt deţinute de fonduri de investiţii precum Allianz Global Investors GmbH şi BNP Paribas Asset Management, iar restul se află în proprietatea Ennoconn Corporation, subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn - în prezent cel mai mare producător mondial de componente electronice pentru companii de tehnologie din întreaga lume. Printre clienţii Foxconn se numără companii precum Apple, Hewlett Packard şi Dell.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb