Stabilus investeşte cinci milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 13 decembrie 2012

Germanii de la Stabilus vor in­vesti, anul viitor, cinci milioane de euro în extinderea spaţiului de producţie, urmând să mărească numărul de angajaţi cu 100 - 150 de persoane, ne-a declarat Cristian Popescu, manager general al companiei Stabilus România. "Vom angaja atât personal TESA, cât şi muncitori, adică montatori subansamble, ingineri electro, mecanici etc.", a completat domnia sa. Compania are în prezent 420 de angajaţi, făcând tot posilul să îşi păs­treze salariaţii şi în perioada de criză, atunci când a recurs la reducerea temporară a programului de lucru.

Germanii de la Stabilus sunt prezenţi în România printr-o fabrică înfiinţată la Braşov în 2005. Stabilus este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de elemente de reglare hidro-pneumatice (arc cu gaz), amortizoare hidraulice împotriva vibraţiilor, blocaj hidraulic pentru uşi şi sisteme de deschidere şi închidere automată.

În cei şapte ani de când sunt prezenţi la Braşov, nemţii de la Stabilus au investit aproximativ 20 de milioane de euro. Odată cu noua investiţie, suprafaţa de producţie a concernului la Braşov va creşte de la 10.000 de metri pătraţi la 13.000 de metri pătraţi.

Potrivit domnului Popescu, în prezent, compania are la Braşov o capacitate de producţie de cinci milioane de piese pe segmentul Swivelchair (scaune) şi de 200.000 de piese pe segmentul de Automotive. "Practic, cu noua hală de producţie, urmărim să ne dublăm capacitatea de producţie pe segmentul automotive, poate chiar să o depăşim. Pe acest segment producem actuatoare, dispozitive electronice care deschid portbagajul cu ajutorul unei telcomenzi", ne-a spus directorul general al Stabilus.

Firma va încheia anul 2012 cu afaceri de circa 30 de milioane de euro, în creştere cu şapte puncte procentuale faţă de anul trecut, urmărind să ajungă în 2013 la afaceri de 40 de milioane de euro, în creştere cu 34%.

Printre clienţii companiei se numără Interstuhl, Dauphin, HMI, Steel Case, Itoki - pe segmentul Swivelchair, dar şi Audi, BMW sau Ford (pe partea Powerise).

Compania Stabilus a fost înfiinţată în 1934 în Koblenz, Germania, producând dispozitive hidropneumatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb