Stadionul Arcul de Triumf, "confiscat" cu competiţii de rugby

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 15 februarie 2021

Stadionul Arcul de Triumf, "confiscat" cu competiţii de rugby

Federaţia Română de Rugby (FRR) a găsit soluţia să îşi "însuşească" Stadionul Arcul de Triumf într-un mod absolut legal şi sportiv. Practic, federaţia, care conform ministerului ar avea întâietate la folosirea arenei, va ocupa terenul cu... competiţii. FRR doreşte să organizeze 72 de meciuri, competiţii, stagii de pregătire şi selecţii ale diverselor loturi naţionale pe noul Stadion Arcul de Triumf în 2021, conform calendarului publicat pe site-ul său oficial. Acesta este un răspuns al FRR în disputa cu Ministerul Tineretului şi Sportului privind preluarea de către MTS a Stadionului Arcul de Triumf de la Compania Naţională de Investiţii, care a realizat lucrările de construcţie şi amenajare a obiectivului în vederea găzduirii la Bucureşti a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal. Federaţia susţine că a transmis MTS programul sportiv şi internaţional planificat pentru acest an pe noul Stadion Arcul de Triumf în data de 21 ianuarie 2021, deşi ministrul Eduard Novak a declarat într-o conferinţă de presă la 9 februarie că nu a primit calendarul: "FRR face publice documentele omise de către Ministrul Eduard Carol Novak. În vederea unei corecte informări a opiniei publice, Federaţia Română de Rugby prezintă documentul transmis către Ministerul Tineretului şi Sportului, încă din data de 21.01.2021, cu programul competiţional şi de pregătire al echipelor naţionale de rugby ale României. Suntem nevoiţi să recurgem la acest gest pentru că domnul ministru a declarat public că nu a primit programul competiţional şi de pregătire de la Federaţia Română de Rugby. Mizăm totuşi pe faptul că domnului ministru i se ascund documente de către cei aflaţi în aparatul său de lucru şi că nu a făcut acest lucru intenţionat. Până la această oră, pe tema Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf, Federaţia Română de Rugby a transmis doar către domnul ministru Novak două adrese oficiale (în total 48 de pagini) la care nu a primit nici măcar un răspuns. La acestea se adaugă alte 16 adrese oficiale, transmise către domnul ministru Ionuţ Stroe şi la care am primit patru răspunsuri".

Federaţia solicită în continuare MTS dreptul de folosinţă gratuită asupra arenei: "Revenind la subiectul din comunicatul de presă anterior, dat publicităţii pe data de 8 februarie 2021, reiterăm rugămintea adresată domnului ministru de a preciza care sunt grupurile de interese din jurul stadionului sau să ceară public scuze sportivilor, antrenorilor şi fanilor rugbyului din România. În altă ordine de idei, precizăm că semnarea documentelor de către MTS, semnare care a avut loc marţi, 9 februarie, este doar un pas juridic care trebuia făcut şi care nu finalizează procedura. Solicităm, în continuare, MTS să ofere dreptul de folosinţă gratuită, pe care Federaţia Română de Rugby îl avea pe acest spaţiu până în 2051, aşa cum beneficiază şi alte entităţi sportive din România".

În calendarul FRR pentru Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf în anul 2021 se află printre altele stagii de pregătire ale primei reprezentative, partide oficiale ale acesteia din cadrul Rugby Europe Championship 2021, Nations Cup 2021, partide test cu Uruguay, Tonga şi Spania, cantonamente şi meciuri ale loturilor de juniori masculin şi feminin, dar şi partide din fazele finale ale competiţiilor interne de seniori şi juniori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb