Standard&Poor"s revizuieşte la negativ perspectiva de rating a Rompetrol Group

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 decembrie 2008

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor"s a revizuit ieri, de la stabil la negativ, perspectiva de rating a grupului Rompetrol, potrivit unui comunicat al agenţiei.

În acelaşi timp, agenţia a reafirmat calificativul pentru credite pe termen lung la B +.

"Revizuirea perspectivei de rating reflectează viziunea noastră potrivit căreia flexibilitatea şi disponibilitatea acţionarului majoritar, compania JSC NC KazMunayGas (KMG, rating BBB-), de a continua să sprijine Rompetrol ar putea scădea în urma reducerii preţurilor la ţiţei, a disponibilităţilor de creditare şi a profitabilităţii scăzute a Rompetrol. Decizia reflectă şi viziunea noastră negativă referitoare la piaţa de rafinare în perioada 2009 - 2011", se precizează în comunicatul agenţiei.

Potrivit analistului de credit al S&P, Per Karlsson, ratingul Rompetrol continuă să fie susţinut de parteneriatul cu KMG. Acesta include trei nivele de sprijin din partea acţionarului majoritar, sprijin care a fost furnizat deja sub forma unor împrumuturi, a livrărilor de petrol şi a extinderii unor termene de plată.

"Oricum, noi credem că o continuare a sprijinului s-ar putea dovedi dificilă în condiţiile unor preţuri reduse la petrol şi ale unor taxe mai aspre în Kazahstan, care presează asupra lichidităţii KMG şi a unor subsidiare de importanţă strategică care ar putea avea nevoie de suportul KMG", a adăugat Karlsson.

Potrivit S&P, Rompetrol se bazează pe datoriile pe termen scurt, fapt care implică riscuri majore de lichiditate. Pe 30 septembrie 2008, datoria pe termen scurt se cifra la 749 milioane dolari (potrivit managementului).

"Perspectiva este negativă şi reflectă preocuparea noastră potrivit căreia într-un mediu mai dificil, pe care îl estimăm pentru 2009 şi 2010, lichiditatea Rompetrol va fi redusă în mod substanţial în timp ce capacitatea KMG de a susţine subsidiara sa ar putea fi pusă sub presiune", se precizează în comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb