Standard & Poor's: creşterea ratingurilor în comunicaţiile est-europene va fi mai lentă

V.B.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 21 aprilie 2004

Operatorii est-europeni de telefonie mobilă nu au multe şanse să înregistreze o revizuire în sens pozitiv a calităţii creditului în 2004 la fel de rapidă ca în 2003, consideră agenţia de evaluare "Standard & Poor's" (S&P), într-un raport publicat recent şi citat de Reuters.

S&P estimează, totuşi, că firmele vor continua să obţină progrese în domeniul execuţiei propriilor planuri de afaceri, incluzînd extinderea bazelor de clienţi în ţări cu rate de penetrare sub medie, cum sînt Rusia, Ucraina, România şi Polonia, şi consolidarea şi protejarea poziţiilor dobîndite pe pieţe unde precedenta creştere explozivă a numărului de clienţi a fost înlocuită de stagnare, cum ar fi Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia.

Michael O'Brien, analist la S&P, a declarat: "Nu este de neconceput ca, pe termen lung, acei operatori de telefonie mobilă est-europeni independenţi care nu sînt subsidiare ale unei companii naţionale evaluate să poată să înregistreze ratinguri din categoria celor recomandate pentru investiţii. Acesta este mai ales cazul noilor state ale Uniunii Europene".

Eliminarea semnificativă a ris-cului valutar, generarea de lichidităţi, politici financiare moderate şi menţinerea unor poziţii sustenabile într-un mediu în care modificările tehnologice continue sînt inevitabile reprezintă factori prin care pot fi obţinute ratinguri mai bune.

Standard & Poor's se aşteap-tă la intensificarea competiţiei pe toate pieţele, chiar dacă nu s-a ajuns la saturaţia acestora, lucru care va supune la noi presiuni tarifele şi, implicit, marjele. Michael O'Brien a mai apreciat că bonitatea financia-ră şi tendinţele ratingurilor operatorilor de telecomunicaţii din 2004 vor fi influen-ţate de dinamica pieţei, de finalizarea reţelelor GSM, care trebuie să aibă o capacitate adecvată şi posibilitatea de a genera lichidităţi însemnate, de achiziţii sau de cumpărarea participaţiilor minoritare şi de nivelul dividendelor plătite.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb