Standard & Poor's reconfirmă rating-ul de perspectivă stabilă al României

M.I.
Companii / 16 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Agenţia de rating Standard & Poor's reconfirmă rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a precizat: "Decizia agenţiei de rating S&P de a menţine perspectiva stabilă a României este una corectă, care recunoaşte şi confirmă realitatea economică actuală a României. Această decizie reflectă atât disponibilitatea Guvernului României pentru dialog cât şi viabilitatea măsurilor fiscal bugetare adoptate.", arată un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

S&P previzionează că deficitul guvernamental general se va adânci la 3,3% şi la 3,5% din PIB în 2019 şi în 2020, ca rezultat al încetinirii avansului economiei şi a cheltuielilor guvernamentale, pe fondul pregătirii alegerilor prezidenţiale din 2019 şi al celor parlamentare din 2020. De asemenea, agenţia are încredere în guvernul român că va revizui principalele părţi ale OUG 114, unul din motivele pentru care raitingul de perspectivă stabilă a fost pus la îndoială.

Printre punctele forte ale României care au stat la baza deciziei agenţiei de rating sunt evidenţiate nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe în comparaţie cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene şi menţinerea perspectivelor de creştere economică.

Îmbunătăţirea rating-ului de ţară ar putea fi luată în considerare în contextul în care agenţia evaluează că se înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum şi în consolidarea cadrului de guvernanţă, mai informează comunicatul citat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Inflatia a crescut din cauza unor greseli de cresteri salariale speciale si de pensii speciale.Cand o agentie de reting spune de stabilitate etc.,de ce unii mananca "rahat",prin discursurile lor?

    1. Mancatul acelui produs de care zici e valabil si pt cei care ziceau ca nu vor creste taxele si impozitele ? Sau pt aia care in campanii electorale promit autostrazi verzi pe pereti , spitale ,etc dupa care dau din colt in colt amanand cresteri de pensii si taind investitii majore pt a plati specialii ? Ce drak sa mai faca S&P ca deja ne imprumutam la dobanzi foarte mari ? Or fi zis sa ne mai dea o sansa sa nu ne arunce direct in buda ca sunt si unii parametrii inca ok.Dar cat va tine minunea?

      gurule, inflatia in zona euro este 1.9%

      este 3.8% in feb in Romania exagerat de mult avand in vedere cresterea salariala? 

      Nu, este o inflatie normala.

      Daca vrei reducerea ei, vorbeste cu ECB si apuca-te sa cultivi cartofi, ca a devenit mai scump ca merele si la pret de portocale. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb