Start la tranzacţionarea Google, Microsoft şi McDonalds

ALEXANDRU CIOBANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 mai 2012

Start la tranzacţionarea Google, Microsoft şi McDonalds

Investitorii de la Bursa bucureşteană vor putea transfera, începând de joi, acţiuni Google, Microsoft, McDonalds, JPMorgan Chase&Co şi a Merck& Co.Inc, după ce o serie de alte cinci companii din SUA au intrat în lista sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB pe 18 aprilie.

"Companiile pe care le-am adus spre tranzacţionare sunt foarte lichide în pieţele de bază, iar BVB împreună cu < Tradevelle > îşi propun să fie porţi către această lichiditate", a declarat Valentin Cismaru, directorul general adjunct al "Tradeville", intermediarul care va activa ca furnizor de lichiditate pe titlurile americane. Domnia sa a adăugat: "Nu ne vom opri la aceste zece companii americane".

Merck&Co.Inc, lider global pe sectorul produselor de îngrijire personală

Merck&Co. Inc este una din cele mai mari companii farmaceutice din lume, deţine poziţia de lider global pe sectorul produselor de îngrijire personală şi sanitar-veterinare şi locul secund în domeniul farmaceutic, potrivit "Tradeville". Veniturile companiei sunt de 48 miliarde dolari, având o cifră de afaceri de 119 miliarde dolari. Anul trecut, profitul pe acţiune a crescut cu 10%, iar randamentul acesteia este de 4,48% după achiziţionarea rivalului său, Schering-Plough.

JPMorgan Chase&Co, active de peste 2.000 miliarde dolari

JPMorgan Chase&Co este cel mai mare grup financiar din SUA după capitlizare (167 miliarde dolari) ce deţine active de peste 2.000 miliarde dolari. JPMorgan Chase&Co a fost profitabilă şi pe timpul crizei, mulţumită practicilor conservatoare de risk management, potrivit reprezentanţilor "Tradeville". Randamentul dividentelor este de 2,62%.

McDonalds Corp, cel mai mare lanţ de restaurante fast-food

McDonalds Corp, cel mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume, şi în opinia Bloomberg şi BrandZ cel mai valoros brand din industria alimentară (64 milioane de clienţi din peste 100 de ţări în fiecare zi), are o capitalizare de peste 98 miliarde dolari. În anul 2011, a înregistrat un profit record de 5,5 miliarde dolari în creştere de circa 20%.

Microsoft deţine 68,5 miliarde dolari în lichidităţi

Microsoft este una dintre cele mai profitabile businessuri din lume, ce deţine 68,5 miliarde dolari în lichidităţi. Produsele Windows rulează pe circa 90% dintre computerele clasice din lume, deţinând o poziţie de cvasimonopol pe segmentul softurilor instalate şi cloudcomputing. În opina celor de la Tradeville, Microsoft este un exemplu excelent de acţiune subevaluată (având un raport P/E - price to earning ration de 11,6, care reprezintă numărul de ani necesari recuperării investiţiei din profit".

Google, cel mai popular motor de căutare

Google este cel mai popular motor de căutare din lume (circa un miliard de căutări în fiecare zi), al doilea cel mai valoros brand din lume în clasamentul BrandZ, deţinătoarea a numeroase situri şi softuri de succes precum Android, şi Youtoube. Google deţine lichidi-tăţi în valoare de 50 miliarde dolari în condiţiile unei îndatorări totale de doar 20%. Veniturile acestei companii sunt de 37,9 miliarde dolari în 2011, iar profiturile de 9,7 miliarde dolari, cu o capitalizare de circa 197 miliarde dolari.

Piaţa de capital şi-a pus speranţe mari în brandurile americane aduse la tranzacţionare, la Bucureşti de firma de brokeraj "Tradeville", toa-tă lumea sperând ca acestea să atragă noi investitori pe piaţa de capital.

Un investitor care cumpără titlurile americane la BVB le poate vinde în America, însă după ce va fi cerut Depozitarului Central trans-ferul acţiunilor către un custode străin, care este autorizat să tranzacţioneze în SUA.

Comisionul de tranzacţionare este de 0,25%.

Mihaela Bîciu, director general "Tradeville", a declarat, pe 18 aprilie, că "Tradeville" va începe cu un portofoliu iniţial de acţiuni de 250.000 euro, pe care îl va ajusta în funcţie de cererea pieţei.

Tradeville a început din 2011 să aducă pe ATS-ul BVB acţiuni ale unor companii străine. În prezent, "Tradeville" este market maker pentru acţiunile emise de nouă companii europene - "Adidas", "Deutsche Telekom", E.ON, "Christian Dior", "Danone", "Heineken", "L'Oreal", "Bayer" şi SAP.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. asi dori sa va intreb,daca eu vreau sa cumpar actiuni ex McDonalds si apoi sa le vand,trebuie sa platesc comision de 0,25%? ca nu am inteles exact.. si o alta intrebare-daca Tradeville intentionaza sa listeze pe ATS actiunile companiei Samsung? multumesc

    1. 0,25% la cumparare, 0,25% la vanzare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb