Statele Unite vor impune un tarif de 200% asupra aluminiului produs în Rusia

S.B.
Internaţional / 25 februarie 2023

Statele Unite vor impune un tarif de 200% asupra aluminiului produs în Rusia

Statele Unite vor impune un tarif de 200% asupra aluminiului şi derivatelor produse în Rusia începând cu 10 martie, a declarat vineri Casa Albă, măsura fiind inclusă în sancţiunile anunţate cu ocazia împlinirii unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, informează news.ro.

Statele Unite vor aplica, de asemenea, un tarif de 200% la importurile de aluminiu primar produs în Rusia, începând cu 10 aprilie.

"Preşedintele Biden a făcut o prioritate din atenuarea efectelor invaziei Rusiei asupra industriilor interne critice pentru securitatea noastră naţională, iar aceasta include industria americană a aluminiului", a spus Departamentul pentru Comerţ al SUA.

"Prin impunerea acestor tarife, refuzăm Rusiei o piaţă importantă pentru aluminiul său, luând în acelaşi timp poziţie pentru lucrătorii Americii".

Aluminiul rusesc este produs de Rusal şi reprezintă aproximativ 6% din livrările globale.

"Alcoa salută impunerea de tarife de către guvernul SUA asupra aluminiului rusesc. Continuăm să milităm pentru sancţiuni ca mijlocul cel mai eficient pentru ca guvernul să ia măsuri împotriva Rusiei şi să echivaleze condiţiile de concurenţă pentru producătorii americani", a spus producătorul american de aluminiu.

Sancţiunile au alimentat şi o creştere a preţurilor aluminiului la Bursa de Metale din Londra.

Preţurile de vineri ale aluminiului de la bursa din Londra au ignorat ştirile privind tarifele, deoarece nu împiedică consumatorii şi comercianţii din alte ţări să cumpere aluminiu rusesc, iar proviziile sunt deocamdată suficiente, au spus analiştii din metale.

Preţurile aluminiului, vital pentru industriile de transport, ambalare şi construcţii, au scăzut vineri cu 2,5%, la 2.337 dolari pe tonă. Anterior, au atins 2.321,5 dolari, cel mai redus nivel din 9 ianuarie.

Este puţin probabil că tarifele vor înăspri în mod semnificativ piaţa aluminiului din Statele Unite, deoarece ţara importă doar un mic procent din aluminiul său din Rusia.

Importurile americane de aluminiu şi aliaje neprelucrate din Rusia s-au ridicat anul trecut la 191.809 tone, sau aproximativ 4,4% din totalul de peste 4,4 milioane de tone, comparativ cu 8,9% în 2018 şi 14,6% în 2017, potrivit Trade Data Monitor.

Rusal a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de Reuters.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. masura nu are treaba cu "sanctiunea" ci cu diferenta de profitabilitate!!!

    produs in rusia sau ucraina si migrat vanzare in usa o nesimtire de profitabilitate! 

    este normal ca si satatul sa ia parte la acest ciolan. 

    s c cret 

    Doar aluminiul primar.... Iar producatorii din Europa s-au inchis. Deci raman doar cei din Asia pe baza de combustibil rusesc.

     

    "Norwegian energy and aluminum company Norsk Hydro (NHY, NHYDY.PK, NHYDY.PK) Wednesday said its majority owned Slovalco aluminium facility in Slovakia has decided to close the primary aluminium production at the plant. 

    The closure will be completed by the end of September 2022. 

    Slovalco is a fully consolidated aluminium smelter in Hydro, owned 55.3 percent by Hydro and 44.7 percent by Penta Investments Group. The factory has an annual production capacity of 175,000 tonnes of primary aluminium and a casthouse capacity of around 250,000 tonnes. 

    The decision to terminate primary aluminium production was taken due to adverse framework conditions and high electricity prices, which show no signs of improvement in the short term." 

     

    "Soaring energy costs through the year have battered European production and inevitably raised questions on future supply. Fuelled further by the Russia-Ukraine conflict, past months have seen a number of large industry names fall victim to the crisis -- with a string of curtailments announced across Europe as smelters fight to maintain profits under strained margins. 

    "Europe has lost 1.4 million tons due to production cuts, plus another 1 million tons of Russian flow has been diverted to Asia. Europe is a deficit market and is pushing itself in a corner -- when demand returns, there will be big trouble," said one market source." 

    Oare Europa cand va pune taxa de 200 % pe importurile

    de armamentul militar american (cam scumpe) 

    1. Oportunitate pentru cea mai tehnologizata tara din lume, Rusia. Sa ofere 50% discount la armamentul ei.

      taxele nu se pun pe lucruri scumpe importate!

      taxele se pun pe lucruri ieftine importate ca sa se vanda mai scump. 

      la fel si intern: taxele se pun intern la vanzari de bunuri cand ele devin scumpe ca sa pe tempereze cresterea interna; la produsele ce vin din export taxele se pun ca sa le salte preturile /costurile in raport cu concurenta din piata pe care o invadeaza. 

      Statul refuza sa vada "deflatie" de produse si preturi in unele categorii; cel putin cand este cerere de categoria respectiva. Daca cererea dispare sau se muta pe alta categorie atunci si statul si taxele si impozitele se vor muta pe categoria respectiva lasand in spate o categorie de bunuri servicii etc ce a fost consumata unde concurenta se va bate in pierdere treptata. 

      este ciclul de inflatie si deflatie pe sectoare bunuri si servicii in raport cu inflatia si deflatia de cerere /consum. 

      statul nu pierde! 

      s c cret 

    Astea sunt sanctiuni strict pt propaganda de tip globalist, care prinde doar la fraierii care inca mai pun botul la asa ceva! In realitate, efectul lor este practic zero pt Rusia, care si-a mutat treptat comertul catre Asia, Africa si America de Sud, acestea dispunand de piete de desfacere uriase!

    1. Corect,

      bravo 

      Nu conteaza ca aia din Africa nu au bani sa plateasca... Tu te uiti la diferentele de pib? Numar de consumatori nu este egal cu venituri. De ce nu au facut asta Pana acum?

      Adevarul e ca Africa si America de sud foloseau mult aluminiu.

    go go go alro ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb