Staţie de epurare comună Pecica - Nagylak

Paula Bulzan,Arad
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 30 iulie 2008

Staţie de epurare comună Pecica - Nagylak

Autorităţile oraşului arădean Pecica şi cele din Nagylak (Ungaria) sunt parte într-un proiect privind construirea unei staţii de epurare care să reducă poluarea râului Mureş. Valoarea proiectului este de 800.000 de euro, bani obţinuţi de la Uniunea Europeană şi Guvernul României.

Reprezentanţii celor două administraţii s-au întâlnit, recent, în localitatea Mako (Ungaria), la conferinţa intitulată "Pentru un Mureş curat", care face parte din proiectul de reabilitare a staţiei de epurare din oraşul Pecica, privind protecţia mediului înconjurător şi a valorilor naturale din zona transfrontalieră prin care trece râul Mureş. Autorităţile oraşului maghiar Nagylak sus-ţin că nivelul de poluare a râului Mureş a scăzut în ultimii ani, însă trebuie acţionat în continuare pentru reducerea poluării. Gyarmati Andras, primarul oraşului Nagylak, a declarat: "În 1972, când m-am mutat la Nagylak, apele Mureşului erau poluate. Atunci, chiar şi să intri în apă era periculos, pentru că erau multe fabrici care poluau Mureşul. În prezent, faptul că fabricile trebuie să respecte normele europene în privinţa protejării mediului este un pas înainte, la fel şi faptul că s-a rezolvat canalizarea în anumite localităţi situate de-a lungul Mureşului".

La rândul său, Iustin Cionca, primarul oraşului Pecica, a subliniat: "Vrem să construim o staţie de epurare la Pecica, pentru canalizarea din oraş, dar şi pentru protejarea mediului având în vedere că, în ultimul timp, s-au făcut foarte multe plângeri din partea maghiară cu privire la poluarea râului Mureş. Sperăm ca iniţiativa noastră să fie preluată şi de alte localităţi, astfel încât să avem un Mureş cât mai curat".

Domnul Cionca a mai menţionat că proiectul derulat cu partea maghiară se des-făşoară pe o perioadă de 16 luni, iar scopul acestuia este modernizarea şi punerea în funcţiune a staţiei de epurare şi, totodată, de a diminua considerabil actualele probleme de mediu cauzate de sistemul ineficient de epurare a apelor reziduale. Edilul din Pecica a mai spus că intenţionează să atragă în acest proiect şi fonduri structurale, pentru ca staţia de epurare să deservească, în următorii trei ani, 15.000 de locuitori, inclusiv pe cei din localităţile învecinate. "Obiectivul general este îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi protejarea valorilor naturale din zona transfrontalieră din împrejurimile râului Mureş, prin îmbunătăţirea calităţii apei epurate, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare şi punerea în funcţiune a staţiei de epurare", a mai spus primarul Cionca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb