Statul caută investitori puternici pentru proiectul "Dîmboviţa Center"

Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2006

Autorităţile vor face un anunţ public pentru atragerea unui investitor puternic, care să participe la dezvoltarea proiectului "Dîmboviţa Center", care vizează transformarea fostei Case Radio într-un mare complex comercial, a declarat ministrul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, citat de Rompres. Ministrul de resort consideră că este "soluţia cea mai bună". Laszlo Borbely a explicat că soluţia rezilierii contractului ar fi putut produce stoparea proiectului pentru doi sau trei ani, atît cît ar fi fost necesar pentru rezolvarea contractului în justiţie. "Soluţia cea mai bună este să clarificăm aspectele contractuale şi acum ştim că, într-adevăr, firma turcească va face parte din proiect şi urmează să atragem şi investitori care să-l susţină", a adăugat domnul Borbely.

Statul deţine circa 10% din acest proiect, prin Compania Naţională de Investiţii, dar este posibilă creşterea participaţiei prin renegocierea cu cei care vor dezvolta proiectul. Totodată, se va face o reevaluare a terenului pe care se află Casa Radio.

Laszlo Borbely anunţase în luna noiembrie a anului trecut că va rezilia contractul de construire a proiectului "Dîmboviţa Center", în urma neregulilor constatate în derularea contractului încheiat cu firmele responsabile de acest pro-iect. Ministrul a precizat că au fost sesizate două nereguli - în primul rînd firma care a depus ofertele pentru dezvoltarea proiectului şi care a cîştigat contractul "Dîmboviţa Center", consorţiul "Mimel&Orb Estate", a cesionat acţiunile către o firmă din Turcia, "Cenk Vefa Kucuk". Al doilea motiv pentru care ministrul a propus rezilierea contractului îl constituie lipsa finanţării proiectului, partea privată trebuind să demonstreze că are cei 130 milioane dolari necesari pentru startul proiectului. Reprezentanţii firmei din Turcia au declarat, la rîndul lor, că vor da statul în judecată, la instanţe internaţionale, în cazul rezilierii acestui contract, procesul urmînd să dureze cel puţin trei ani. Ministrul declarase iniţial că statul nu este obligat să plătească despăgubiri pentru rezilierea contractului şi şi-a exprimat intenţia de a organiza o nouă licitaţie pentru construirea proiectului "Dîmboviţa Center", la care să participe firme puternice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb