Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, ar fi decis să apeleze la calea extraordinară de atac la deciziile Curţii de Apel, care au reintrodus Hidroelectrica în insolvenţă, ne-au spus surse apropiate situaţiei. "Această cale extraordinară de atac este la îndemâna creditorilor principali ai Hidroelectrica SA, printre care şi statul român, care nu au fost citaţi şi audiaţi de Curtea de Apel, când a judecat recursurile traderilor de energie", ne-au mai spus sursele noastre, care au subliniat că nu a fost primită deocamdată motivaţia instanţei la deciziile luate.
"Băieţii deştepţi din energie" au câştigat toate procesele împotriva Hidroelectrica de la Curtea de Apel, care a decis rejudecarea recursurilor formulate de aceştia împotriva ieşirii companiei din insolvenţă, împotriva denunţării contractelor, împotriva intrării în insolvenţă şi împotriva tabelului creditorilor.
Remus Vulpescu, fostul administrator special al producătorului de energie, ne-a declarat, la finele lunii februarie, cu ocazia reintrării Hidroelectrica în insolvenţă: "Nu înţeleg de ce nu au fost citate băncile şi alţi creditori care au aprobat închiderea procedurii insolvenţei şi care nu au depus contestaţie la tabelul creditorilor. Au fost citaţi doar cei care au făcut recurs. Trebuiau citaţi toţi creditorii care aveau un interes economic ce putea fi afectat de redeschiderea insolvenţei". Domnia sa ne-a spus, la vremea respectivă, că băncile pot să formuleze contestaţie în anulare la deciziile Curţii de Apel Bucureşti - aceasta fiind o cale extraordinară de atac.
Şi Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie, a declarat, recent, că statul analizează, împreună cu avocaţii, calea extraordinară de atac astfel încât Hidroelectrica să fie scoasă din insolvenţă.
1. Dar cu banii ce facem ????
(mesaj trimis de Mr. Muscle în data de 11.03.2014, 08:40)
Domnul Vulpescu a introdus Hidroelectrica in insolventa cu sprijinul Domnului Chitoiu cercetat acum penal.
Domnul Vulpescu nu a facut publicitatii nici un fel de acte justificative care sa certifice decizia de intrare in insolventa , si dupa cum se vede din profitul inregistrat - A FOST O INSOLVENTA FALSA. In continuare Domnul Borza a scos in mod nejustificat Hidroelectrica din insolventa , fara ca procesele sa fie terminate , desi legea prevede ca iesirea din insolventa sa fie fara sarcini , doar pentru a incasa acel comision urias.
Citim ca au fost dati oameni afara , ca centralele nu au reparatii facute etc.
Cine plateste toate aceste experiente??
Noi poporul roman. Prin acest matrapazlac a fost afectat bunul renume intregii industrii de energie , au fost aduse in stare de faliment fabrica de turbine de la Resita , sunt in stare de colaps si constructorii de hidrocentrale , etc.
Eu intreb
CINE PLATESTE ??
2. Nu e ca la mita?
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 11.03.2014, 11:33)
D-lor, nu e ca la darea si luarea de mita? Adica nu ambii se acuza, eventual condamna? Pai Hidroelectrica a fost administrata de cineva, care a semnat contractele cu altcineva, nu? Adica baietii destepti, cum le zice, au semnat contracte cu administratorii Hidroelectrica, nu? Pai de ce baietii destepti sunt acuzati si administratorii Hidroelectrica nu? Eu zic sa lasam prostiile cu dosarele din fotbal si sa facem curatenie unde trebuie. Nu vi se pare ca facem parte acum dintr-o oarecare diversiune de mari dimensiuni? Sunt condamnati niste gainari marunti (din punct de vedere infractional, bineinteles, da nu fiu inteles gresit de clanul Becali), in schimb niste oameni care-si numara averea cu zecile de milioane de euro sunt disimulati in tot felul de "lumini si umbre", unele cu insolventa, altele fara insolventa, insa punctul pe "i" cand se pune? Cand se vor cerceta veniturile administratorilor Hidroelectrica vizavi de averile lor, de activele pe care le poseda sau pe care le folosesc, in paralel cu ineficienta prestarii muncii conform fisei lor de post? Si sa nu intelegeti ca baietii destepti ar trebui iertati, nu nu... Dar oare baietii destepti nu au fost toti? Atat cei care au beneficial de contracte avantajoase, cat si cei care au administrat Hidroelectrica? Aaa, au cumva grade si functii mari si nu pot fi trasi la raspundere? Eee, alta dandana, acum...
3. In fine de ce mai au directori ?
(mesaj trimis de geoagiu în data de 11.03.2014, 21:31)
Vedem cum directorii hidroelectrica deja au acceptat pierderea unor procese. De ce au acceptat? Pentru ca de fapt ei nu fac parte din Hidroelectrica , au fost adusi si numiti politik. Pentru ?
Pentru bani , nu pentru noi.
In consecinta , organele statului ce fac?
De ce tot felul de avocati conduk Hiidroelectrica , Termoelectrica , etc. Firmele de avocatura sunt baietii destepti de fapt , "-fura_: legal.
Cati din directorii actuali din energie au macar o inovatie la activ , ca pe vremea lui ceASCA???
niciunul
Mai rau ca atunci.
Domnul Basescu daca vrea bine in sondaje , trebuie neaparat sa si tina promisiunea din alegeri si sa intre in ei
Toate bune in rest