STB a introdus plata cu cardul, cu sprijinul BCR

S.B.
Companii / 26 mai 2020

STB a introdus plata cu cardul, cu sprijinul BCR

Soluţia de plată contactless cu orice card bancar a fost deja implementată pe liniile Expres 780, 783 şi 784, în cel mult o lună aceasta urmând să fie extinsă şi pe alte linii ale Societăţii de Transport Bucureşti.

Orice posesor de card bancar Mastercard sau Visa, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă, va putea, astfel, să-şi achite imediat călătoria în Bucureşti, prin simpla apropiere a cardului sau a dispozitivului inteligent de validatoarele disponibile în autobuzele STB, în mediu deplin securizat

Călătoria plătită contactless în autobuz se face fără perceperea vreunui comision

"Plata contactless a devenit din ce în ce mai mult o necesitate, iar într-o astfel de perioadă, avem nevoie de tehnologii inovatoare pentru a rămâne în siguranţă şi a ne proteja sănătatea. Am convingerea că implementarea acestui sistem unic de plată în Bucureşti va fi adoptat de un număr mare de utilizatori de carduri şi dispozitive contactless. Digitalizarea societăţii este unul dintre proiectele strategice ale BCR şi vom continua să investim în programul integrat BCR Smart City", a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

"Siguranţa, rapiditatea şi simplitatea sunt principalele avantaje binecunoscute ale plăţii contactless, iar acum am văzut cum această tehnologie este şi cea care ne poate proteja sănătatea. Experienţa uşoară de plată şi siguranţa oamenilor a fost dintotdeauna o prioritate absolută pentru Mastercard, astfel că ne bucurăm că am putut contribui la dezvoltarea unui sistem de plată modern, de nivelul unui smart city, prin intermediul căruia vom asigura un nivel superior de protecţie", a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

Soluţia dezvoltată de BCR permite ca, la acelaşi validator, să poată fi efectuate plăţi atât cu cardul de transport cât şi cu cel bancar, precum şi cu un smartphone sau smartwatch asociat cu un card bancar. Pentru identificare, validatoarele au afişate în partea de jos a ecranului siglele Mastercard şi Visa. După efectuarea plăţii, validatorul va emite un mesaj vizual şi acustic prin care este confirmată plata călătoriei. Tariful călătoriei perceput de STB este acelaşi, indiferent ce cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei - pe liniile urbane; 1,5 lei - pe liniile regionale si 3,5 lei - pe liniile expres.

Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019 un contract cu Banca Comercială Română, în urma unei licitaţii, prin care BCR şi S&T România asigură implementarea soluţiei tehnice, utilizând validatoarele de nouă generaţie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA (Otokar si Mercedes Hybrid).  Extinderea soluţiei pe tot parcul de vehicule al STB SA se va realiza odată cu înlocuirea vechilor validatoare. Aceasta este prima soluţie din România care foloseşte validatoare contactless de ultimă generaţie instalate pe vehicule şi care permite utilizarea atât a cardurilor contactless de transport tip Mifare, cât şi a cardurilor bancare MasterCard şi Visa.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de Mastercard şi VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizaţii să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb