ŞTEFAN-RADU OPREA:  "Turcia este principala piaţă de export a României"

P.E.
Politică / 16 octombrie 2018

Ştefan - Radu Oprea (Sursa foto: Twitter)

Ştefan - Radu Oprea (Sursa foto: Twitter)

Creşterea exporturilor româneşti, echilibrarea balanţei comerciale şi dezvoltarea investiţiilor companiilor turceşti în România au fost principalele teme abordate în discuţiile bilaterale de la Ankara ale ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), Ştefan - Radu Oprea.

"Turcia este principala piaţă de export a României din spaţiul extracomunitar. Oportunităţile sunt imense. În discuţiile cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, s-a stabilit ca ţintă depăşirea pragului de 10 miliarde de dolari la capitolul valorii schimburilor comerciale. De asemenea, s-a dat semnalul politic pentru cooperarea pe pieţe terţe şi pentru încurajarea investiţiilor turceşti în România", a apreciat Ştefan-Radu Oprea, conform Agerpres.

Conform unui comunicat al MMACA, ministrul Oprea a făcut parte din delegaţia guvernamentală condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care s-a aflat luni într-o vizită oficială în Turcia.

În întâlnirile cu ministrul adjunct al Comerţului, Gonca Yilmaz Batur, şi cu liderii Uniunii camerelor de comerţ, industrie şi burselor din Turcia, Ştefan - Radu Oprea a prezentat stadiul relaţiilor bilaterale şi a propus soluţii pentru echilibrarea balanţei comerciale, prin creşterea exporturilor româneşti.

Partea română a invitat companiile turceşti să investească în România, având în vedere accesul pe piaţa UE şi tradiţia bună a cooperării între cele două medii de afaceri. De asemenea, s-a stabilit organizarea, până la sfârşitul anului 2018, a celei de-a XXVII-a reuniuni a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, care va fi coprezidată de Ruhsar Pekcan, ministrul Comerţului din Turcia.

În primele şapte luni ale anului 2018, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Turcia a fost de 4,06 miliarde dolari, din care exporturi în valoare de 1,59 miliarde dolari şi importuri în valoare de 2,47 miliarde dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb