STELIAN ION: "Am aşteptarea ca, săptămâna viitoare, Senatul să pună pe ordinea de zi desfiinţarea SIIJ"

G.B
Politică / 5 iulie 2021

"Am aşteptarea ca, săptămâna viitoare, Senatul să pună pe ordinea de zi desfiinţarea SIIJ"

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, se aşteaptă ca Senatul se se întrunească săptămâna viitoare, pentru a pune pe ordinea de zi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Ministrul a spus că acum nu mai sunt argumente pentru a nu desfiinţa SIIJ, după avizul favorabil primit din partea Comisiei de la Veneţia, potrivit Digi24.

"Am aşteptarea ca, săptămâna viitoare, Senatul să se întrunească şi să se pună pe ordinea de zi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Este o chestie asumată deja în coaliţie, având şi aceste argumente, eu cred că nu mai sunt alte argumente care ar putea împiedica acest demers", a spus ministrul.

Stelian Ion a explicat că, miercuri, va prezenta în şedinţa coaliţiei de guvernare avizul dat de Comisia de la Veneţia, după care Parlamentul ar trebui să se întrunească în sesiune extraordinară.

"Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nicio grijă, pentru că are soluţiile corecte propuse de Guvern şi vreau să îi mulţumesc premierului Florin Cîţu pentru sprijinul faţă de acest proiect. De altfel, în programul de guvernare este prima măsură de la capitolul Justiţie care ar fi trebuit luată", a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă.

Comisia de la Veneţia a recomandat luni desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) "ca un prim pas urgent" în cadrul unui proces mai larg de reformare a justiţiei, potrivit unui comunicat al Comisiei.

"Având în vedere această confirmare din partea unui organ independent al Consiliului Europei, care este format din mulţi membri, care este format în principal din specialişti în drept constituţional, deci din afara acestui tumult intern, acestor dezbateri şi încleştări pe marginea acestei teme, având în vedere şi acest sprijin, şi ţin să mulţumesc membrilor Comisiei la Veneţia, mai ales pentru faptul că au dat curs cu celeritate solicitării noastre, deci având în vedere aceste lucruri nu văd alte impedimente", a declarat, conform Agerpres, ministrul Justiţiei, Stelian Ion referitor la subiectul desfiinţării SIIJ.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. DREPTATEA MERGE ,, BRICI " SE POATE DESFIINȚA ȘI D.N.A. : OAMENI PUȚINI FAC TREABĂ BUNĂ...

    Sigur, ii intereseaza pe cei de la Venetia reformarea justitiei din Romania.

    Toate tarile acestea mai bine dezvoltate nu sunt interesate decat de binele romanilor, incredibil, ce iubiti suntem. 

    Nu are legatura cu furtul resurselor, agriculturii, comertului si altele. 

    Cand o sa vedem sefi de corporatii tratati precum oamenii de afaceri romani? 

    Romanilor sa li se distruga afacerile in favoarea austriecilor, grecilor, nemtilor, francezilor, rusilor, italienilor, etc. 

    Cu ajutorul cui? 

    Al judecatorilor si procurorilor!!! 

    Si sa ne asiguram ca magistratii nu raspund de activitatea lor, activitatea lor infractionala.

    Atatea hotarari definitive strambe in Romania si asa putine masuri. 

    1. Nu comisia de la Venetia cere desfiintarea SIJ ci Stelian Ion si partidul sau au facut zeci de cereri si argumentari la comisie sa fie de acord cu desfiintarea SIJ. Noua ne este prezentat in mod mincinos demersul. Normal ca daca statul roman (reprezentat de USR conform dorintei domnului presedinte si a domnului Orban) cere, comisia de la Venetia trebuie sa aibe un motiv foarte bun pentru a se opune.

    Mai bine desfiintau Ministerul Justitiei..Doar asa pot afirma ca justitia e independenta, ca nu e politizata .....bla, bla....

    Sa vii tu, ca un dobitoc avocat al lui Mazare, ministru al Justitiei intr-un Guvern care a VIOLAT Constitutia de multe ori, cel mai recent caz fiind ABUZUL de tip Belarus sau Turcia in cazul revocarii Avocatului Poporului, sa vii tu mai nenorocitule de Stelian Ion.... si sa vorbesti de Justitie...... "tu-ti gura ma-tii" este un citat din tortionarii securisti descrisi in Cel Mai Iubit dintre Pamanteni..... Mai caricatura desfigurata a romanului 1984.... nu mai vorbi tu de Justitie, mai teroristule analfabet in ale Justitiei.

    APROX. CÂȘTIGAREA AL III - LEA RĂZBOI MONDIAL: V - A FI O JUSTIȚIE MEGA DREAPTĂ CA FINIA ÎN SAC . CA SĂ ȘTIȚI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb