STELIAN ION (USR): "Iohannis are obligaţia să-l demită pe Augustin Lazăr"

E.M.
Politică / 25 octombrie 2018

Augustin Lazăr (Sursa foto: Twitter)

Augustin Lazăr (Sursa foto: Twitter)

Actualizare : Dăncilă despre revocarea lui Lazăr: "Ministrul Justiţiei a făcut o propunere documentată, vom vedea rezultatul"

Premierul Viorica Dăncilă spune că ministrul Justiţiei a făcut "o propunere documentată" în ceea ce priveşte solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general al României şi că rezultatul se va vedea la finalul procedurii.

"Nu trebuie să fiu eu mulţumită şi nu trebuie să spun eu dacă acest lucru este bun sau rău. Ministrul Justiţiei a făcut o propunere documentată, vom vedea care este cursul de acum încolo", a declarat astăzi Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat ieri că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să discute pe 13 noiembrie solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de avizare a revocării din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. Avizul motivat va fi înaintat Ministerului Justiţiei la data de 21 noiembrie, a precizat CSM.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului.

------

Deputatul USR, Stelian Ion, a declarat astăzi că din punct de vedere formal, Klaus Iohannis are obligaţia să dea curs solicitării ministrului Justiţiei de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, dar, având în vedere abuzul de drept, este o alegere personală a preşedintelui dacă nu va face acest lucru, el susţinând că şeful statului ar trebui să se alinieze avizului CSM.

"Dispoziţiile legii acum sunt destul de clare, este vorba de cum te raportezi la o procedură vădit abuzivă care, formal, îndeplineşte condiţiile legale pentru că ministrul Justiţiei are acest atribut, dar, vedeţi, scopul în care şi le exercită este unul exact contrar celui în care a fost construită legea. Legea îi conferă acest atribut pentru a îmbunătăţi activitatea Ministerului Public, nu pentru a decapita şi pentru a bloca activitatea şi desfăşurarea unor anchete în curs, cum este ancheta faţă de evenimentele din 10 august. Văzând acest abuz de drept, preşedintele, formal, are obligaţia să dea curs acestei solicitări, pe de altă parte, văzând abuzul de drept, este o alegere personală a domniei sale dacă nu îi va da curs. În orice caz, cred că preşedintele ar trebui să se alinieze cumva avizului CSM, care este potrivit Constituţiei garantul independenţei justiţiei. Având în spate acest aviz, cred că poate lua orice decizie cu conştiinţa împăcată", a precizat Stelian Ion, la Parlament, potrivit Agerpres.

Preşedintele USR Dan Barna a arătat, la rândul său, că solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general reprezintă "atacul final" pentru destructurarea justiţiei.

"Nu putem decât să constatăm că, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene, Departamentului de Stat, în ciuda unui an şi jumătate de proteste ale societăţii civile din România, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu continuă, prin instrumentul numit Tudorel Toader, să destructureze justiţia. Este atacul final. Practic, Tudorel Toader şi-a salvat poate remanierea, demarând procesul de eliminare şi a ultimului procuror care stătea în calea structurii de stat infracţional pe care Liviu Dragnea se chinuie să o construiască ", a afirmat Dan Barna.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu e necesar sa analizam sau sa ne punem multe intrebari, ca defapt, cei doi mafioti Dragnea si Tariceanu de 2 ani de zile nu se ocupa decat de a destructura justitia. E de un tupeu de nemarginit cand acesti8 doi mafioti vorbesc de protocoale si de asa zisul stat paralel... pe care defapt ei l-au creat. Pe vremea cand Tariceanu era prim ministru impreuna cu Basescu in CSAT au dat avizul creeri acestor protocoale...iar acum Tariceanu nu exista sa nu intervina la vre-un subiect si sa nu aminteasca de aceste protocoale. Dupa cat tupeu au nu ma mira faptul ca nu-l baga si pe Iohanis in aceasta cardasie...Cat priveste Tudorel Toader eu am o parere personala asupra d-lui .Orgolios fiind el vrea sa-si acopere fata de societate deficientele fizice pe care le are. Acesti oameni sunt foarte periculosi. Cu nasul lung si carn...chel...si bubos se simte stangenit..si atunci vrea sa-si scoata in relief "prostia"...abuzul de functie. El nu are daca observati un discernamant...sa asculte...ce zic alti .( organismele prezentate in prezentul articol)..Astfel de persoane ..se mai gasesc in societate...

    Numirea lui Lazar este nelegala. Dosarul era incomplet. Niciun copil nu poti sa inscrii la scoala daca ai dosar incomplet.

    Iohannis trebuie sa fie urmarit penal pentru abuz in serviciu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb