Stimularea investiţiilor cu impact major în economie

A.M.
Comunicate de presă / 2 iulie 2018

(sursa foto: Facebook)

(sursa foto: Facebook)

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) este un partener constant al Guvernului României în ceea ce priveşte formularea de propuneri care au ca scop dezvoltarea unui mediu de afaceri corect, transparent şi atractiv, conform comunicatului remis redacţiei.

Încă din anul 2009, AOAR a solicitat Guvernului României examinarea măsurilor luate de statele membre ale Uniunii Europene pentru asigurarea relansării economice. În acest sens, AOAR a propus, printre altele, tratarea fiscală a companiilor în funcţie de comportamentul lor fiscal, capitalizarea CEC, consolidarea fiscală a grupurilor de firme cu capital autohton (discriminat de Ministerul de Finanţe, comparativ cu tratamentul fiscal aplicat companiilor multinaţionale).

Lipsa unor măsuri destinate stimulării dezvoltării mediului de afaceri din ultimii ani menţine economia ţării într-o poziţie incertă, creşterile economice fiind determinate de conjuncturile europene şi mondiale favorabile şi, totodată, de deciziile strategice ale companiilor multinaţionale prezente pe piaţa globală.

În acest context economic caracterizat de volatilitate, AOAR salută măsura anunţată de Ministrul de Finanţe cu privire la utilizarea ajutorului de stat, precum şi simplificarea procedurilor de acordare şi asigurarea surselor de finanţare necesare, atât pentru proiectele aprobate, cât şi pentru cele care vor fi depuse prin noua procedură. AOAR salută reducerea nivelului impus al investiţiilor de minim 3 milioane de euro faţă de plafonul iniţial de 10 milioane de euro, cu toate că mediul de afaceri, îndeosebi firmele cu capital autohton solicită de câţiva ani aplicarea unui plafon maxim de 1 mil euro. Subliniăm faptul că plafonul de 1 milion de euro ar facilita dezvoltarea IMM-urilor, în conformitate cu situaţia financiară a acestora, aşa cum este prezentată şi în datele BNR, se mai arată în comunicat.

AOAR constată ca neclare şi nerezolvate problemele referitoare la criteriile de acordare ale schemelor de sprijin, astfel încât să fie susţinute politici economice care au ca rezultat:

Refacerea unor lanţuri de creştere a VAB, în domenii precum industria textilă, industria alimentară, industria chimică, farmaceutică, industria constructoare de maşini şi echipamente etc.

Creşterea gradului de integrare a activităţii companiilor multinaţionale cu cea a companiilor producătoare de bunuri şi servicii cu capital autohton.

Susţinerea dezvoltării capacităţilor de producţie de bunuri, urmărindu-se o mai bună acoperire a cerinţelor pieţei interne şi reducerea deficitului

balanţei comerciale aflat într-o continuă deteriorare din 2017 şi pană în ultimele 4 luni ale anului 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb