Constructorul Straco Group, deţinut de fraţii Alexandru şi Traian Horpos, şi-a cerut insolvenţa pe 11 august, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea pe 24 august.
În minuta şedinţei din 24 august, publicată pe site-ul Tribunalului Bucureşti, se arată că printre creditorii companiei se numără Antrepriza Construcţii Mondaj Nr. 4, Sorel Prod Corn 2000, Stefimar Eurocons, Unicredit Leasing Cororation IFN şi Amfora Plus Trans.
Administratorul judiciar desemnat de instanţă este Casa de insolvenţă Transilvania, filiala Bucureşti.
Vă reamintim că procurorii DNA au anchetat Straco Group, care primea contracte de la Primăria Sectorului 1.
Vlad Moisescu i-a impus primarului Andrei Chiliman să lucreze cu SC Straco şi să îi atribuie lucrări de asfaltare a străzilor şi de anvelopare a blocurilor, primind în schimb de la reprezentanţii societăţii comisioane de 10-15%, cu o frecvenţă de trei-patru ori pe an, potrivit procurorilor.
"Sumele erau plătite în numerar (lei sau euro), iar Vlad Moisescu verifica de fiecare dată dacă banii primiţi reprezentau procentul de 10-15% solicitat din sumele încasate de Straco", conform documentelor procurorilor.
Straco Grup a asfaltat 22 de kilometri din cei 82 ai autostrăzii Orăştie-Sibiu, dar şi soseaua de mare viteză dintre Orăştie şi Deva. Compania a fost înfiinţaţă în 2003 şi a pornit la drum cu contracte primite de la primăriile din Bucureşti, potrivit Digi24.
Straco Group a avut anul trecut afaceri de 67,8 milioane de euro, la jumătate faţă de afacerile din 2013, de 137,4 milioane de euro şi un profit net de 135.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. La sfârşitul lui 2014 compania avea 513 angajaţi.
În 2012, Straco Group s-a apropiat de o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro.