Strategie naţională de management al riscului la inundaţii

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 27 decembrie 2005

Prima Strategie naţională de management al riscului la inundaţii a fost aprobată săptămîna trecută, în şedinţa de Guvern, şi prevede atribuţii şi responsabilităţi clare şi detaliate pentru fiecare instituţie a administraţiei publice care participă la gestionarea situaţiilor de inundaţii. De asemenea, prevede şi rolul pe care trebuie să îl joace comunităţile locale şi cetăţenii în prevenirea şi gestionarea inundaţiilor.

Elaborarea strategiei a avut la bază cele mai bune practici în domeniu, recomandate de Uniunea Europeană şi de Comisia Economică a Naţiunilor Unite pentru Europa.

Principalul scop al Strategiei este acela de diminuare a pagubelor şi prevenire a pierderii de vieţi umane în situaţia producerii unor inundaţii, printr-o abordare comprehensivă a managementului unei astfel de situaţii de urgenţă. În aceast sens, Strategia prevede principalele acţiuni ale managementul riscului la inundaţii: prevenirea (activităţi de prevenire şi protecţie), managementul operativ (în timpul desfăşurării fenomenului de inundaţii), şi activităţile ce se întreprind după trecerea inundaţiilor. La capitolul activităţi de prevenire, Strategia prevede evitarea construcţiei de locuinţe şi de obiective sociale, culturale sau economice în zone potenţial inundabile, utilizarea adecvată a terenurilor, realizarea de măsuri structurale de protecţie, inclusiv în zona podurilor şi podeţelor, elaborarea planurilor bazinale de reducere a riscului, introducerea sistemelor de asigurări, identificarea în detaliu şi delimitarea geografică a zonelor de risc natural la inundaţii, implementarea sistemelor de prognoză, avertizare şi alarmare pentru cazuri de inundaţii, întreţinerea structurilor deja existente de protecţie, execuţia lucrărilor de curăţare a albiilor rîurilor în zona podurilor şi podeţelor, comunicarea cu populaţia şi educarea ei în privinţa riscului la inundaţii şi a modului de a acţiona în situaţii de urgenţă.

Activităţile de management operativ constau în prognozarea formării viiturilor, a evoluţiei şi a propagării lor, avertizarea autorităţilor implicate şi a populaţiei asupra întinderii, severităţii şi a timpului de apariţie a inundaţiilor, organizarea de acţiuni de răspuns ale autorităţilor şi ale populaţiei, asigurarea resurselor necesare la nivel judeţean pentru intervenţie, activarea instituţiilor operaţionale. Activităţile ce se întreprind după trecerea inundaţiilor cuprind printre altele, ajutorarea pentru satisfacerea necesităţilor imediate ale populaţiei afectate, reconstrucţia clădirilor afectate şi refacerea sistemului de apărare împotriva inundaţiilor, revizuirea activităţilor de management al situaţiei în vederea evaluării răspunsurilor şi îmbunătăţirii activităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb