Studenţii la telecomunicaţii pot face în stagii de practică la ANCOM

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 mai 2009

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/ a organizat vineri, la sediile sale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, întâlniri cu peste 100 de studenţi şi cu profesori ai facultăţilor de Electronică şi Telecomunicaţii din cele patru centre universitare, informează ANCOM.

Scopul programului "ANCOM în întâmpinarea comunităţii studenţeşti" este de a susţine studenţii în carieră, de a le oferi acces la informaţii din domeniul telecomunicaţiilor, studii de caz şi, de asemenea, o perspectivă practică asupra a ceea ce înseamnă o carieră în cadrul unei instituţii de reglementare, administrare şi control în domeniul comunicaţiilor.

"Odată cu deschiderea anului universitar 2009-2010, ANCOM le va oferi studenţilor din anii 3 şi 4 ai facultăţilor de profil din aceste patru centre universitare posibilitatea de a urma un stagiu de practică de 10 zile în cadrul departamentelor tehnice ale Autorităţii", a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, în deschiderea acestui eveniment.

Preşedintele şi specialiştii ANCOM au prezentat studenţilor activitatea Autorităţii, precum şi modalitatea în care se desfăşoară misiunile de monitorizare a utilizării spectrului radio.

În cadrul unei video-conferinţe a preşedintelui ANCOM cu studenţii care au participat la evenimentele din departamentele teritoriale ale Autorităţii, Cătălin Marinescu a mai arătat că, în cadrul stagiului de practică, studenţii vor avea ocazia de a afla detalii despre cum se stabilesc principiile reglementării tehnice şi economice în cadrul Autorităţii, care sunt etapele premergătoare adoptării unei reglementări, cum se desfăşoară acţiunile de depistare a emisiilor neautorizate şi a perturbaţiilor sau cum au loc verificările echipamentelor privind încadrarea în limitele standardelor de compatibilitate şi măsurătorile densităţii de putere a câmpului electromagnetic.

Pe parcursul stagiului, studenţii vor fi îndrumaţi de un mentor şi vor avea şi o zi dedicată planificării carierei împreună cu specialiştii în resurse umane ai Autorităţii.

În Bucureşti, studenţii, alături de prodecanul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Bucureşti, Cristian Negrescu, au participat şi la două sesiuni practice de prezentare a aparaturii tehnice de monitorizare a spectrului şi a staţiilor mobile de monitorizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb