STUDIO MODERNA: Două treimi din tineri se angajează după vârsta de 24 de ani

E.D.
Miscellanea / 1 iulie 2014

Aproape două treimi dintre tineri au semnat primul lor contract de muncă după vârsta de 24 de ani, potrivit unui sondaj realizat de către Studio Moderna, companie specializată în Marketing Direct în România şi în Europa Centrală şi de Est.

Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie 2013 - mai 2014, pe un eşantion de peste 13.000 de persoane cu vârste de la 18 ani în sus, absolvenţi de studii medii şi superioare, respectiv studenţi în timpul facultăţii.

Potrivit sondajului, mai puţin de unul din zece absolvenţi de liceu în găseşte un loc de muncă imediat după terminarea cursurilor, iar rata de succes creşte odată cu vârsta.

"Primul loc de muncă este foarte important, urmând practic să definească, în medie, evoluţia profesională ulterioară. Chiar şi un job part-time este foarte important şi util, pentru că permite acumularea unei experienţe valoroase şi ajută la setarea obiectivelor profesionale în conformitate cu realităţile pieţei muncii", a declarat Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Moderna.

Potrivit sondajului realizat de Studio Moderna, primul job variază de la o categorie de vârstă la alta. Astfel, tinerii de 18 ani încep preponderent ca promoteri, cei din grupele de vârstă 18-20 şi 20-24 de ani încep preponderent ca operatori call-center şi consultanţi vânzări, în timp ce la grupa de vârstă de peste 24 de ani, primul job este preponderent în vânzări.

"Un loc de muncă în vânzări, la vârsta de 20 de ani, este foarte util pentru că ajută la dezvoltarea abilităţilor de comunicare verbală, la formarea gândirii manageriale, orientate spre atingerea obiectivelor şi reuşita profesională", a precizat Zoltan Pilecki, directorul Studio Moderna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb