STUDIU:  8 din 10 români şi-ar dori să treacă la o maşină electrică sau hibrid

A.P.
Miscellanea / 2 martie 2021

 8 din 10 români şi-ar dori să treacă la o maşină electrică sau hibrid

Jumătate dintre respondenţii unui sondaj (51%) declară că ar lua în considerare să achiziţioneze o maşină hibrid, iar 28% îşi exprimă dorinţa de a trece la cea electrică, potrivit unui studiu realizat de Reveal Marketing Research. În ciuda disponibilităţii de a trece de la automobile cu combustie clasică la cele electrice sau hibride, studiul arată că 85% dintre români consideră că ţara noastră nu este pregătită ca infrastructură pentru şoferii maşinilor electrice, scrie g4media.

Doar 21% dintre respondenţi au declarat că vor rămâne mereu la maşina pe diesel sau benzină.

Studiul a fost realizat online, cu 1004 interviuri cu respondenţi, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural în perioada 18-22 februarie 2021.

Un procent semnificativ dintre respondenţi afirmă că au schimbat 1-2 maşini de când sunt şoferi (43%). Deşi majoritatea respondenţilor (63%) sunt de părere că o maşină nouă poate avea o durată de viaţă optimă de (peste) 10 ani, un procent semnificativ (37%) este cel al şoferilor care au schimbat 3-5 maşini în decursul celor 15 ani de când conduc, potrivit g4media.

Este remarcabil procentul celor deschişi la ideea de a trece în viitor la o maşină electrică sau hibrid - 79% dintre români, având în vedere că la nivel european, deja există aproximativ 1,8 milioane de astfel de vehicule înmatriculate (la final de 2019, potrivit Comisiei Europene). Dintre cei 79%, 28% declară că ar lua în considerare să achiziţioneze o maşină electrică, iar jumătate dintre români (51%) îşi exprimă dorinţa de a trece la varianta hibrid.

Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern şi inovativ este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu.

În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani.

România nu este pregătită ca infrastructură pentru şoferii acestor maşini, consideră 85% dintre români, deşi ei şi-ar dori să conducă în viitorul apropiat o maşină electrică. Doar 5% dintre români sunt de părere că ţara noastră este suficient de pregătită pentru acest tip de abordare sustenabilă. Este posibil că tocmai din acest motiv, unii şoferi să nu îşi dorească să renunţe la maşinile cu carburant convenţional. 21% dintre români consideră chiar că vor rămâne mereu la maşina pe diesel sau benzină, în special cei cu venituri mici, sub 2.000 lei (28%) şi nu se gândesc la tranziţia către maşina electrică/hibrid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb