STUDIU CBRE GROUP: LA JUMĂTATEA ANULUI, Investiţii imobiliare record de 407 miliarde de dolari la nivel global

Companii #Imobiliare / 24 octombrie 2015

Investiţii imobiliare record de 407 miliarde de dolari la nivel global

SUA, Marea Britanie şi Germania, cei mai mari investitori pe pieţele de real estate

Investiţiile imobiliare la nivel global au atins, la jumătatea acestui an, niveluri record de 407 miliarde dolari, cu 14% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2014, ceea ce face din primul semestru al acestui an cel mai bun din 2007 până în prezent, arată cel mai recent studiu al CBRE Group.

Conform sursei citate, creşterea rapidă s-a menţinut constantă în ultimii ani, dar a încetinit totuşi în primul semestru din 2015 şi s-a manifestat diferit în regiuni sau pieţe locale. Creşterile pe pieţele din cele două Americi au fost de 31% faţă de jumătatea anului trecut, în timp ce dolarul puternic a avut un impact semnificativ pe pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), dar şi pe cele din Asia-Pacific. Nivelurile investiţiilor din EMEA, exprimate în dolari, au fost cu 5% mai mari faţă de 2014, în timp ce pieţele asiatice din Pacific au înregistrat o scădere cu 19 procente faţă de jumătatea aceluiaşi an. Calculate în monede naţionale, investiţiile din EMEA au avut o creştere şi mai consistentă, de 25%; în schimb, cele din regiunea Asia-Pacific au înregistrat o scădere de 9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Statele Unite, Marea Britanie şi Germania rămân, de departe, cei mai mari investitori pe pieţele imobiliare globale. Tranzacţiile totale în cele trei ţări au fost, în primul semestru din 2015, de 301 miliarde dolari, ceea ce reprezintă o cotă de 74%, din totalul tranzacţiilor globale, cu 10% peste creşterea pe termen lung de 64%.

Recenta încetinire economică din Asia a determinat scăderi în China, Singapore şi Coreea de Sud, care au coborât poziţii importante în Top 20 cele mai performante pieţe, pe primul semestru din 2015. Singura piaţă non-asiatică unde s-au mai înregistrat scăderi a fost cea canadiană, unde extracţiile de petrol au fost singurele care au alimentat economia.

Investitorii transnaţionali şi-au consolidat influenţa pe pieţele imobiliare, cu precădere în ultimii doi ani, devenind astfel un factor important în reconfigurarea acestora. Cele mai căutate destinaţii pentru investiţiile de capital sunt marile aglomerări urbane din cele mai importante regiuni. Londra conduce clasamentul global, urmată de New York şi Paris. În ceea ce priveşte investiţiile globale însă, New York este lider, urmat de Londra şi Los Angeles.

La nivel regional, influenţa investitorilor globali variază de la puţin peste 10% în cele două Americi până la aproape 50% pe pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Cel mai mare investitor a fost SUA, cu 25,4 miliarde dolari investiţi în pieţele din străinătate, urmate de Canada, Germania şi China, care împreună au investit însă mai puţin decât Statele Unite.

"Influenţa capitalurilor globale pe pieţele mondiale de capital creşte până la nivelul la care aceşti investitori devin market-makeri, stabilind preţurile pe cele mai căutate şi lichide pieţe din întreaga lume", estimează Chris Ludeman, global president, capital markets, CBRE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb