Studiu Cisco: Competenţele tehnice, accesibilitatea şi costurile împiedică utilizarea extinsă a Internetului

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 decembrie 2008

Studiul evidenţiază factorii favorizanţi şi obstacolele adoptării cu succes a Internetului în ţările emergente

Atât cetăţenii, cât şi companiile consideră că administraţiile locale trebuie să se implice pentru a se putea exploata întregul potenţial al Internetului

Un studiu nou, sponsorizat de Cisco şi efectuat de Illuminas Global, arată că cetăţenii din ţările emergente cunosc bine potenţialul Internetului şi îşi doresc să utilizeze servicii online într-o măsură mult mai mare decât o fac în prezent. Studiul a inclus cetăţeni şi companii din diverse domenii, din 24 de oraşe din şase ţări emergente: Rusia, Polonia, Africa de Sud, Mexic, Brazilia şi Argentina. A fost realizat în 2007, urmat de o serie de alte studii restrânse, în vara anului 2008.

De asemenea, studiul mai relevă că în centrele urbane din ţările emergente în care a avut loc studiul, lipsa competenţelor tehnice, insuficienţa serviciilor şi utilizarea de PC-uri cu acces partajat - de obicei din Internet cafe-uri - constituie principalele obstacole pentru utilizarea Internetului şi a serviciilor online. Studiul mai arată că cetăţenii solicită administraţiilor locale să joace un rol principal în oferirea de servicii online şi facilitarea creării de infrastructuri Internet de înaltă calitate.

"Am efectuat această cercetare extinsă pentru o mai bună înţelegere a tranziţiei care are loc în ţările emergente. Datorită densităţii lor demografice, oraşele cunosc o răspândire mai rapidă a conectivităţii şi prezintă indicii mai timpurii privind cererea de servicii online. Acesta nu doar ajută municipalităţile să stabilească priorităţi privind implementarea de servicii online, ci şi oferă administraţiilor naţionale indicaţii clare despre aşteptările restului populaţiei în ceea ce priveşte ofertele de servicii online, a spus Paul Mountford, President of Emerging Markets, Cisco.

"În timp ce unii factori din spatele adoptării IT&C tind să fie influenţaţi preponderent de administraţiile naţionale, există şi factori din sfera de competenţă a administraţiilor municipale sau metropolitane care pot face o diferenţă semnificativă. Strategiile administraţiilor naţionale şi locale privind comunicaţiile în bandă largă sunt necesare pentru exploatarea optimă a oportunităţilor oferite de reţelele IP. De asemenea, se manifestă necesitatea de îmbunătăţire a competitivităţii în implementarea de tehnologii Web 2.0, a declarat Enrique Rueda-Sabater, Director of Strategy for Cisco in Emerging Markets.

Dintre numeroasele rezultate interesante ale studiului, cele mai relevante privesc competenţele tehnice, rolul administraţiilor în furnizarea de servicii online şi aşteptările privind acţiuni ale administraţiilor vizând îmbunătăţirea accesului la Internet:

- Competenţele tehnice. Dintre toate posibilele obstacole, principalele trei identificate de cetăţeni şi de companii ca împiedicând utilizarea (sau utilizarea mai extinsă) a Internetului au fost următoarele: competenţele tehnice, accesibilitatea şi costurile. Deşi aceste trei obstacole au o relevanţă diferită în diversele segmente ale populaţiei, cel mai frecvent menţionat, atât de către cetăţeni, cât şi de către companii, a fost cel cu privire la competenţele tehnice. Pentru 26% dintre companii şi 29% dintre cetăţeni, lipsa competenţelor şi a cunoştinţelor tehnice reprezintă principalul obstacol în calea utilizării Internetului.

- Serviciile. Indiferent de nivelurile de utilizare, cetăţenii manifestă interes pentru utilizarea în viitor a tuturor serviciilor specificate (presupunând că accesul este comod şi la preţuri rezonabile). Cea mai semnificativă cerinţă nesatisfăcută (aşteptări privind utilizarea în viitor, comparativ cu utilizarea actuală) este cea pentru servicii din sfera de competenţă a administraţiilor: ocupare a forţei de muncă, învăţământ şi resurse pentru servicii de sănătate. De exemplu, 18% dintre persoanele intervievate utilizează deja servicii pentru ocuparea forţei de muncă, în timp ce 51% doresc să le utilizeze în viitor.

- Rolul administraţiilor. Cetăţenii şi companiile doresc în mod evident o implicare mai activă a administraţiilor în promovarea accesării şi utilizării Internetului. Majoritatea covârşitoare a companiilor (80%) şi a cetăţenilor (77%) consideră că administraţiile ar trebui să faciliteze accesarea Internetului. În plus, o mare majoritate a companiilor sugerează că administraţiile ar trebui să confere o prioritate sporită investiţiilor în infrastructurile Internet.

Cities Net Opportunities Study

- Studiul a fost comandat de Cisco în vederea unei mai bune înţelegeri a modului în care oraşele utilizează şi doresc să utilizeze Internetul într-un moment când acestea reprezintă vârfurile de lance în adoptarea tehnologiilor.

- Studiul se doreşte o contribuţie la dezbaterea privind intervenţiile eficiente ale administraţiilor şi este destinat extinderii discuţiilor la nivelul autorităţilor, al liderilor de opinie şi al cetăţenilor, în ceea ce priveşte rolul potenţial al reţelelor şi al tehnologiilor IT şi de comunicaţii în scopuri sociale şi economice.

- Datorită consecvenţei relative a rezultatelor studiului, acestea pot fi considerate într-o mare măsură ca fiind reprezentative şi pentru situaţia din alte ţări emergente. Ţările au fost alese deoarece reprezintă o diversitate de culturi sociale şi de afaceri, de economii stabile şi în formare şi de zone cu niveluri diferite de adoptare a Internetului.

- Studiul din anul 2007 a constat in două cercetări paralele, una pentru cetăţeni (6039) şi una pentru companii (1739). În anul 2008 au fost intervievaţi numai cetăţeni (1500).

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicaţiile Internet care transformă modul de conectare, de comunicare şi de colaborare interpersonală. Echipamentele Cisco pentru pieţele emergente sunt furnizate de Cisco Systems International BV, o filială în proprietate exclusivă a Cisco Systems, Inc.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb