STUDIU: Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna a scăzut la 66% în cazul variantei Delta

G.B
Miscellanea / 25 august 2021

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna a scăzut la 66% în cazul variantei Delta

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna împotriva infectării cu COVID-19 a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, potrivit datelor publicate ieri de autorităţile sanitare americane, informează AFP, citată de Agerpres.

Aceste date provin dintr-un studiu realizat pe mii de angajaţi din centre de îngrijire şi spitale din şase state, care a examinat performanţa vaccinurilor în condiţii reale. Participanţii sunt testaţi săptămânal atât pentru infectările simptomatice, cât şi pentru cele asimptomatice.

Aproape toţi angajaţii vaccinaţi din domeniul sănătăţii au fost injectaţi cu serurile de la Pfizer sau Moderna.

În perioada decembrie 2020 - aprilie 2021, eficacitatea vaccinurilor în prevenirea infectării a fost de 91%, potrivit datelor publicate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.

Însă după ce varianta Delta a devenit dominantă, adică când a fost identificată în peste 50% din cazuri, eficienţa sa a scăzut la 66%.

Autorii studiului avertizează însă că acest declin poate fi cauzat nu doar de varianta Delta, ci şi de o erodare în timp a eficacităţii vaccinurilor.

"Deşi aceste date intermediare sugerează o reducere moderată a eficacităţii vaccinurilor anti-COVID-19 în prevenirea infectării, faptul că reducerea infectărilor rămâne la două treimi subliniază importanţa şi beneficiile continue ale vaccinării" apreciază autorii studiului.

Datele publicate marţi nu au urmărit şi diferenţa între eficacitatea vaccinului Moderna şi cea a serului Pfizer.

Această scădere a eficacităţii în cazul variantei Delta a fost evidenţiată de mai multe studii, chiar dacă cifra exactă diferă de la un studiu la altul.

Acesta este unul din motivele invocate săptămâna trecută de autorităţile sanitare pentru a anunţa o campanie de rapel începând cu mijlocul lunii septembrie pentru toţi adulţii americani care au primit a doua doză în urmă cu opt luni.

Cu toate acestea, protecţia vaccinurilor împotriva cazurilor severe, a spitalizărilor şi a deceselor rămâne ridicată.

Un alt studiu lansat marţi de CDC, efectuat pe pacienţi din Los Angeles în perioada cuprinsă între începutul lunii mai şi sfârşitul lunii iulie, arată că persoanele nevaccinate sunt de 29 de ori mai susceptibile de a fi spitalizate decât persoanele vaccinate.

Varianta Delta a devenit dominantă în SUA la începutul lunii iulie şi este în prezent responsabilă pentru peste 98% din infectări.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. eronat!

    conform a 2 studii (israel si china) eficienta pfizer contra covid delta e de 39 respectiv 32% 

    1. speranta romanului: sa moara capra vecinului

      nu e adevarat, nu am scos din burta cifrele astea, chiar asa e!

      curand toti vor intelege adevarul : IMPARATUL E GOL!  

      nu exista vaccin eficient contra covid!

      exista doar minciunele frumos impachetate si toxice care costa multi bani!  

      Nicidecum. Felicitări celor care abordează problema pericolului vaccinurilor dintr-o perspectivă științifică, cum este autorul articolului de mai jos:

      ,,Pericolul vaccinurilor este marele tabu al comunicării guvernamentale. Nu este, într-adevăr, ușor de explicat că se pregătește sacrificarea cu bună știință a unei părți din populație pentru a implementa un program de vaccinare obligatorie despre care pe zi ce trece se observă că nu este lipsit de calcule economice. Deci, oficial, ni se spune „circulați, nu e nimic de văzut!” Vaccinurile sunt sigure! Însă... comunicarea guvernamentală lasă să transpire mărturisiri teribile despre sacrificiile care se pregătesc. Acum este de datoria noastră să le semnalăm și să le aducem în atenția publicului, care a fost indus în eroare de presa mituită, scrie Eric Verhaeghe în Le Courrier des strateges (traducere de Vlad Pârău). 

      Pericolele vaccinurilor Covid, după cum veți constata, nu sunt negate decât foarte slab de guvernul francez. Nu vom găsi - ceea ce este de mirare - nicăieri vreo campanie clară de „liniștire”, ceea ce este în sine una dintre explicațiile stării de jenă a societății franceze și una dintre cele mai teribile dovezi de cinism date de echipa de clovni de la putere. 

      Tăcerea aceasta jenată a guvernului pe tema pericolelor vaccinului se explică destul de simplu prin faptul că nimeni din coridoarele puterii nu se îndoiește de nocivitatea produselor pe care francezii sunt așteptați să și le inoculeze cu o supunere oarbă. 

      Când legea recunoaște riscurile vaccinurilor 

      Nici un jurnalist cumpărat (fără îndoială, mult prea ocupat cu denunțarea „conspirațiilor”) n-a avut timp să observe că legea din 5 august 2021 nu conține nici o ambiguitate în privința pericolelor vaccinurilor Covid. În articolul 18 al acestei legi este scris negru pe alb: 

      „Despăgubirea integrală a prejudiciilor direct imputabile unei vaccinări obligatorii administrate prin aplicarea alineatului I al articolului 12 este asigurată în conformitate cu articolul L.3111-9 din codul sănătății publice”. 

      Legea a avut, deci, grijă să regleze chestiunea „despăgubirii integrale a prejudiciilor direct imputabile” vaccinurilor pe care medicii și asistentele și le vor face pentru „binele” colectivului, al societății și al imunității de turmă. Aceasta anunță, în manieră clasică, am putea spune, că despăgubirile vor fi decise de Oficiul Național de compensare a Accidentelor Medicale, Afecțiunilor Iatrogene și Infecțiilor Nosocomiale, care este o instituție publică responsabilă de accidentele medicale. 

      Cu alte cuvinte, statul este cel care va fi însărcinat să stabilească vinovăția statului care a impus injecții periculoase cu o lejeritate deconcertantă, și tot statul e cel care va fixa el însuși cuantumul despăgubirilor pe care le datorează victimelor. 

      Precizarea nu este lipsită de importanță: fiind vorba despre vaccinuri experimentale, ne-am fi putut imagina un cadru de despăgubiri care să reiasă direct din jurisdicția instanțelor civile. Însă guvernul a avut grijă dinainte să diminueze factura pe care se așteaptă să o plătească. 

      Ministrul Véran se așteaptă la decese. 

      Recomandăm cu căldură tuturor să lectureze cu atenție acest articol L 3111-9 din codul sănătății publice, care a fost creat de... Agnès Buzyn pentru a gestiona costurile despăgubirilor cauzate de campania de vaccinare obligatorie cu cele 11 vaccinuri pentru copii. Textul face această teribilă precizare: 

      Oferta de indemnizație făcută victimei sau, în caz de deces, aparținătorilor acesteia, este stabilită de directorul oficiului. 

      Dacă un infirmier moare mâine la câteva ore după ce i s-a făcut o injecție, soția lui va avea plăcerea să primească o scrisoare de la directorul oficiului prin care i se va propune o mică primă de Crăciun, ultima ofertă. E o procedură clasică. 

      Este important să reamintim că, atunci când ministrul Véran îndeamnă jumătate din populația Franței să se înțepe, el n-are nici cea mai mică îndoială că unii oameni vor muri din această cauză. Totul este scris, prevăzut, administrat. 

      Explicațiile alambicate despre femeile însărcinate: Véran, îți crește nasul! 

      O altă farsă cinică oficială care merită să fie notată ține de vaccinarea femeilor însărcinate. După Olivier Véran, să vaccinezi o femeie însîrcinată încă din primele zile de graviditate nu prezintă nici o problemă. Este cert că dispunem cu siguranță de mult recul pe această temă și că ministrul ar putea, fără nici o ezitare, să pună în scenă vaccinarea colegei sale, Olivia Grégoire.  

      Mințile mai riguroase vor fi notat că aceste discursuri oficiale se bazează pe un studiu publicat de the New England Journal of Medicine, care afirmă în realitate contrariul tezelor ce i se atribuie. 

      Vom reciti aici concluzia studiului: 

      „Constatările preliminare nu au evidențiat semne evidente de pericol în rândul gravidelor care au primit vaccinuri Covid-19 cu ARN mesager. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii longitudinale, inclusiv studierea unui număr mare de femei vaccinate mai devreme în timpul sarcinii, pentru a oferi informații cu privire la rezultatele mamei, ale sarcinii și ale pruncului.” 

      Iată ce ar fi trebuit să tempereze din plin ardoarea inoculantă a ministrului Olivier Véran. Însă medicii spitalului din Grenoble o știu mai bine decât restul lumii! Deci, Véran a spus că femeile însărcinate nu își asumă nici un risc dacă fac „vaccinul” Covid încă din primele zile de sarcină.  

      Numai că... asta nu e tocmai ceea ce spune Consiliul de orientare strategică privind vaccinarea anti-Covid (da, există și așa ceva!), în genialul său aviz curvăsăresc din 21 iulie 2021:  

      Avizul Consiliul de Orientare Strategică privind Vaccinarea anti-Covid în privința vaccinării femeilor gravide în primul trimestru de sarcină 

      21 iulie 2021 

    eficienta este ZERO , pentru ca vaccinul a fost facut cand nici nu se stia de delta , lambada , macarena si alte mutatii si tulpini .

    1. Ești doctor ?...

      Eu sunt doctor, iar cel cu comentariul 2 are perfecta dreptate! Tu, in schimb, cine esti? Idiotul de serviciu?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb