STUDIU ERNST & YOUNG Peste 85% dintre companiile multinaţionale doresc îmbunătăţirea practicilor de salarizare

F.A.
Companii / 10 mai 2013

Peste 85% dintre companiile multinaţionale doresc să-şi îmbunătăţească practicile de salarizare pe care le folosesc în prezent, se arată în noul studiu Ernst & Young, Global Payroll: Myth or Reality.

Conform unui comunicat de presă, ele se declară, însă, sceptice în privinţa capacităţii furnizorilor de servicii de salarizare de a propune o soluţie integrată aplicabilă global.

Studiul Ernst & Young analizează răspunsurile date de 161 de şefi ai unor companii globale de top şi ai unor companii furnizoare de soluţii de salarizare.

Aproape jumătate dintre respondenţi (41%) nu au în vedere ajustarea modelului de administrare a salarizării cu care operează. Cu toate acestea, peste 35% declară că intenţionează să se extindă pe noi pieţe globale. Doar unul din cinci respondenţi (22%) deţin în prezent un model global de salarizare. Acest lucru este, însă, valabil mai ales în cazul organizaţiilor care operează în pieţele mature şi, prin urmare, mai înclinate să adopte un model cu adevărat unitar de salarizare, se menţionează în comunicat.

Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital al Ernst & Young România, susţine: "Experienţa ultimilor ani a arătat că principalele motive pentru care companiile româneşti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau măcar reducerea costurilor asociate administrării de personal (formarea profesională a angajaţilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizării unor controale fiscale cu sancţiuni, dorinţa de păstrare a confidenţialităţii în ceea ce priveşte nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajaţi cu funcţii de conducere. Un alt aspect problematic în contextul schimbării rapide a legislaţiei aplicabile în domeniu este fluctuaţia de personal în departamentul financiar-contabil sau de resurse umane, motiv pentru care companiile preferă să lucreze cu un furnizor extern de servicii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb