STUDIU ESOP: Cererea de birouri cu bugete medii este în creştere

A.C.
Companii #Imobiliare / 6 martie 2014

Cererea de birouri cu bugete cuprinse între 11,1 şi 15 euro/metru pătrat/lună cresc ca pondere pentru prima dată de la intrarea în criza imobiliară, iar bugetele sub 11 euro/mp scad uşor, potrivit unei cercetări a Esop Consulting trimise astăzi redacţiei.

Segmentul cererii de birouri cu bugete între 11,1 şi 15 euro/mp/lună a crescut anul trecut, după cinci ani de majorare doar a bugetelor mici, bugete sub 11 euro/mp/lună. Astfel, anul trecut, 2% din totalul cererilor au migrat din segmentul de sub 11 euro/mp/lună în segmentul de mijloc, cuprins între 11,1 şi 15 euro/mp/lună.

Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting - CORFAC International a declarat: "Din experienţa noastră, companiile medii, ce au între 30 şi 100 angajaţi, alocă între 5 şi 8% din cifra de afaceri pentru chirie, astfel încât în perioada 2008-2012 majoritatea au fost nevoite să se adapteze noilor condiţii economice şi să-şi ajusteze cheltuielile. În 2013, în cadrul companiei noastre am avut însă mai multe cereri de relocare către spaţii mai bune, cu un plus de imagine sau un amplasament mai bun, cu bugete mijlocii, de peste 11 euro/mp/lună, dar până în 15 euro/mp/lună şi estimăm că acest segment de mijloc va mai recupera uşor şi în următorii doi ani".

Anul trecut, 64% dintre solicitările firmelor mijlocii, analizate de compania Esop Consulting, s-au îndreptat către centre de afaceri, restul căutând vile pentru sedii de birouri.

"Cei mai mulţi potenţiali chiriaşi de talie medie, care şi-au arătat intenţia de relocare, au optat pentru spaţiile de birouri situate in zonele centrale din Bucuresti: Piaţa Victoriei, Aviatorilor, Dorobanţi, Domenii, Unirii, Universitate, Cotroceni, Grozăveşti, Aviaţiei şi au preferat clădirile de birouri cu spaţii de calitate, cu o chirie medie de 9-12 euro/mp, locuri de parcare şi aproape de metrou", afirmă Alexandru Petrescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb