STUDIU ESOP: ÎN PRIMELE LUNI DIN 2014, A crescut suprafaţa medie închiriată în Capitală în vile pentru birouri

V.B.
Companii #Imobiliare / 3 aprilie 2014

A crescut suprafaţa medie închiriată în Capitală în vile pentru birouri

În primele luni din acest an, suprafaţa medie închiriată în Capitală în vile pentru birouri a crescut de la 249 mp la 479 mp, iar alături de zonele cele mai solicitate din Centru Nord (Primăverii, Aviatorilor, Dorobanţi), a crescut interesul şi pentru zonele centrale (13 Septembrie, Ştefan cel Mare, şi Foişorul de Foc), potrivit unui studiu Esop Consulting trimis astăzi redacţiei.

Vila închiriată de Little Team prin Esop Consulting este reprezentativă pentru tipul de imobil căutat de chiriaşii în primele luni din 2014: zonă centrală, construcţie reprezentativă, cu suprafaţă mai mare, cu grădină aferentă amenajată şi la un tarif sub 10 euro/mp/lună.

" Am constatat că în ultimele 24 de luni a crescut interesul antreprenorilor români ce prestează servicii personale (şcoli private, grădiniţe, after-school-uri, cabinete de nutriţie, clinici medicale etc) pentru găsirea de noi locaţii şi extinderea activităţii, ceea ce denotă importanţa pe care o acordă bucureştenii investiţiilor în sănătate şi educaţie", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner al Esop Consulting l Corfac International.

Little Team a închiriat o vilă cu o suprafaţă construită de 1.110 mp şi total închiriabil de 689 mp în care intenţionează să deschidă o grădiniţă şi o şcoală privată.

Zona aleasă de Little Team este una centrală: 13 Septembrie-Marriot, de lângă Casa Poporului, cu acces uşor spre toate cartierele Capitalei şi de viitor ca dezvoltare, pe măsură ce avansează lucrările la Bulevardul Uranus, care va lega Nordul de Sudul Capitalei, la care a fost inaugurat deja primul tronson. Printre facilităţile clădirii închiriate de Little Team prin Esop Consulting se numără finisaje de calitate, ferestre termoizolante, parchet, sisteme performante de de încălzire şi răcire, centrală termică proprie, infrastructură voce - date, sistem de alarmă şi curte amenajată, se mai arată în comunicat.

În primele trei luni din 2014, clienţii care s-au mutat în vile au ales cu precădere zone centrale (13 Septembrie, Ştefan cel Mare, Foişorul de Foc), la bugete medii de până în 10 euro/mp/lună.

În ceea ce priveşte oferta de spaţii de birouri în vile din Bucureşti, la începutul lui 2014 circa 67% din totalul lor au chirii de prezentare de până în 11 euro/mp/lună, 20% o chirie medie cuprinsă între 11,1 şi 15 euro/mp/lună şi 13% peste 15 euro/mp/lună.

Cele mai multe vile disponibile se află în zona de centru-nord a Capitalei - un stoc total de 50.025 mp şi cel mai redus în zona de sud - 12.587.

În 2013, volumul total de spaţii de birouri închiriate în vile a crescut cu 23%. Tot anul trecut, Esop Consulting a închiriat spaţii de birouri situate în 37 de vile din Bucureşti, care au totalizat o suprafaţă de 12.217 mp. Chiriaşii au ales spaţii cu suprafeţe foarte diferite, de la apartamente în vile de 80 mp, până la clădiri integrale de 1.493 mp, cele mai multe tranzacţii în vile vizând zonele Aviatorilor, Primăverii şi Universitate-Romană.

"În 2014, estimăm că segmentul închirierilor de birouri în vile îşi va păstra dinamismul şi alături de firmele care aleg vilele pentru că se potrivesc mai bine tipului lor de activitate (cum sunt firmele de avocatură, publicitate, consultanţă) vor alege vilele si firmele care prestează servicii personale aflate în expansiune în acest moment", a mai spus Alexandru Petrescu.

Esop este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 12 ani în piaţa birourilor.

Incepând cu 2013, Esop activează în asociere cu Corfac International - Corporate Facility Advisors, o alianţă de companii imobiliare antreprenoriale ce activează la nivel local, naţional şi international. Prin apartenenţa ca Membru Principal la FIABCI (Federaţia Imobiliară Internatională) - şi prin firmele independente afiliate din pieţe-cheie din înteaga lume, Corfac International oferă servicii imobiliare cu o acoperire în 61 de locuri din America de Nord şi în peste 65 de alte ţări pe plan mondial. Compania consemnează peste 8.500 de tranzacţii anual, cuprinzând 55 milioane mp şi evaluate la peste 5,2 miliarde dolari.

Esop Consulting/Corfac International are o bază de date în care se află 760 de centre de afaceri şi 1.940 de vile, adică peste 2 milioane mp de spaţii de birouri. Esop a asistat de-a lungul timpului companii de talie medie şi mare care au tranzacţionat peste 250 mii mp de spaţii de birouri. Printre companiile care şi-au relocat sediul de-a lungul timpului prin Esop, se numără: Cosmote, Enel, Ipsos Interactive Services, Konica Minolta, Mega Image, SBS Broadcasting, Lugera & Makler şi alţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb