Conform unui nou studiu realizat la comanda eToro, o platformă de investiţii globală cu active multiple, românii din generaţiile mai tinere au un apetit mai mare de a investi pe pieţele financiare, spre deosebire de majoritatea populaţieicare nu face acest lucru în prezent.
Sondajul a fost realizat în luna noiembrie în parteneriat cu firma IPSOS, pe un eşantion online de 1.000 de români între 18 şi 55 de ani.Studiul arată cădupămai bine de 30 de ani de la sfârşitul comunismului, 65% din respondenţi au declarat că nu au nicio investiţie, 67% din ei spunândcă acest lucru se datorează lipsei banilor sau a cunoştinţelor necesare.
Lucrurile însă par să se schimbe, datorităapariţieidin ultimii ani a noilor tehnologii care uşurează accesul la pieţele financiare globale. Deja, 26% din respondenţi au declarat că folosesc în prezent platforme online de tranzacţionare, aceştia citând ca motivposibilitatea de a-şi administra propriile portofolii şi vitezaşisimplitatea de utilizare.
Yoni Assia, CEO şi co-fondator al eToro, a declarat: "Misiunea eToro este de a deschide pieţele financiare pentru cei care vor săinvesteascăîntr-un mod simplu şi transparent. Dorim să facem cainvestiţiilesă fie interesante pentru oameni prin socializarea acesteiexperienţe, vremsă fie mai uşor pentru oameni săle înţeleagăşisă reducem barierele de intrare precum costurile."
"Am observat o creştere masivăîn România, de 228% a utilizatorilor înregistraţi pe platforma noastrăîntre ianuarie şi noiembrie în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, aceştia beneficiind de avantajul de a tranzacţionaacţiunifără comisioane," a mai declarat Assia.
"Am observat la nivel global, inclusivîn Europa de Est, că tinerii cresc într-o lume în care sunt înconjuraţi de companii internaţionale ale căror produse şi servicii le folosesc," a adăugat Assia. "De ce nu ar şi investi în acele companii pe care ei le cunosc şi le apreciazăşisăprimească astfel ceva înapoi de la ele, cum ar fi cele cu aplicaţiile de ride-sharing pe care le folosesc ca săajungă la serviciu?"
În plus, persoanele mai tinere sunt mai familiarizate cu tehnologiile care funcţionează prin Internet. Conform sondajului, 30% din persoanele sub 34 de ani preferăsăinvestească online, comparativ cu 18% din persoanele cu vârsta de peste 46 de ani care fac acest lucru.
Dintre cei care au declarat că investesc la ora actuală, două treimi (66%) îşiţinîncă banii în depozite bancare. Dat fiind însăcădobânzile sunt apropiate de zero, sondajul sugereazăcăsituaţiainvestiţiilor este pe cale să se schimbe radical. Deja, peste 20% din participanţii la sondaj au declarat că investesc înacţiuni, în timp ce alţi70% spun că sunt interesaţisă afle mai multe despre astfel de investiţii. Una din modalităţile de a învăţa despre cum săinvesteşti este de la alte persoane.
Astfel, eToro nu numai căoferăclienţilorsăîşialeagă dintre clasele de active în care săinvestească, de la acţiunitranzacţionatefără comisioane, până la active cripto,însă le faciliteazăacestora şi alegerea felului în care săinvestească. Astfel, ei pottranzacţiona direct,în mod individual, pot să copieze un alt investitor, fără un comision suplimentar, sau săinvesteascăîntr-un portofoliu.
"Scopul eToro este de a da puterea oamenilor prin faptul că simplificămcumpărareaşivânzarea, şi le oferim accesul lacunoştinţele partajate de cei 16 milioane de utilizatori ai platformei," a declaratAssia.
CopyTrading pe platforma eToro este o facilitate unică, ce le permite oamenilor care nu au timpul sau cunoştinţeleadânci necesare săcopieze automat investiţiilefăcute de alţii pe platformă. Facilitatea de copiere este deja folosită de 9% din respondenţi, în principal de cei din generaţiile mai tinere. Procentul este probabil săcreascăîn viitor, deoarece peste 60% din cei chestionaţi s-au declarat interesaţi de această posibilitate.
Assia a adăugat, "Ştimcă oamenii spun că simplitatea platformei noastre este unul din motivele pentru care vin la eToro,însăcredem că şi elementele sociale contribuie la popularitatea platformei, pentru că fac caexperienţa de a investi să fie una mai puţin izolată. Precum şi în alte aspecte ale vieţilor noastre, în care ne cerem unii altora sfatul, în deciziile de investiţii ar trebui să fie la fel."
1. ROMANII SANT ''''' CONSERVATOR
(mesaj trimis de STATY în data de 03.12.2020, 16:12)
PAI , CE , E VINA LOR ??? CA SANT GRIJULII , CU BANII ??? CE-A FACUT COMUNISMUL , DIN OAMENI , IN ZECILE DE ANI ??? I-A TAMPIT , I-A TEMBELIZAT , I-A MARGINIT , I-A REDUS !!! ROMANII , NU AU AVUT ALTA ALTERNATIVA , DECAT CEC-ul DE STAT !!! LA CARE LUMEA , STATEA LA COADA , IN STIL DE TURMA , PE 7 - 8 RANDURI , CU BANII IN MANA , CA SA POATA PRIMI IN LOCUL LOR , UN LIBRET CEC , CU DOBANDA SI CASTIGURI !!! ASTA A FACUT , COMUNISMUL , DIN OAMENI !!! E DE MIRARE , CA ACUM , NU AU INCREDERE , IN NIMENI , SI NIMIC ?????????
2. fără titlu
(mesaj trimis de emil în data de 03.12.2020, 16:42)
mincati rahat, generatiile tinere is vai mama lor, le ati retezat viata , fara scoala, fara locuri de munca......a ti falimentat tot ce i privat mic si mijlociu.
3. list of countries by wealth per adult
(mesaj trimis de Ellis în data de 03.12.2020, 22:48)
Is the proof that in 2020 we still live in the worst of all possible worlds.
40% of swiss population are home owners and they are considered rich because of that, ha ha ha.