STUDIU EY:  Liderii financiari globali nu au încredere în datele financiare furnizate de inteligenţa artificială

A.I.G.
Miscellanea / 7 ianuarie 2020

Liderii financiari globali nu au încredere în datele financiare furnizate de inteligenţa artificială

Şase din zece lideri financiari globali susţin că nu au aceeaşi încredere în calitatea datelor financiare generate de inteligenţa artificială la fel cum ar avea în informaţiile oferite de sistemele financiare tradiţionale, arată rezultatele studiului global privind procesul de raportare al companiilor, realizat de EY Financial Accounting Advisory Services (FAAS).

Potrivit cercetării, majoritatea liderilor financiari (79%) spun că deţin, în prezent, datele necesare care pot oferi investitorilor informaţiile pe care şi le doresc în privinţa culturii organizaţionale. În schimb, peste o treime (37%) dintre aceştia declară că au şi raportat indicatori cheie de performanţă (ICP) cuantificabili în acest domeniu.

Studiul relevă, totodată, că trei sferturi dintre liderii financiari intervievaţi au afirmat că investitorii acordă mai multă atenţie informaţiilor nefinanciare.

În acelaşi timp, 60% dintre directorii financiari au declarat că nu au aceeaşi încredere în calitatea datelor financiare generate de inteligenţa artificială precum în cea a datelor oferite de sistemele financiare existente. Principalele riscuri menţionate legate de transformarea datelor nefinanciare în informaţii raportabile sunt: păstrarea confidenţialităţii datelor (33%), securitatea datelor (29%) şi absenţa unor sisteme eficiente de management al datelor (21%) sau de control (17%), dedicate datelor nefinanciare.

În cadrul studiului intitulat "Este nevoie de un şoc cultural în procesul de raportare al companiilor?", au participat 1.000 de directori financiari sau controlori financiari ai unor mari organizaţii, cu venituri de peste 500 milioane de dolari americani, din 25 de ţări.

Peste jumătate dintre organizaţiile respondenţilor (55%) au venituri de peste 5 miliarde de dolari anual, iar 10% au venituri mai mari de 20 miliarde de dolari pe an. Respondenţii provin din America de Nord şi de Sud, Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa (EMEIA) şi Japonia, desfăşurându-şi activitatea în 13 sectoare principale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb