41% dintre angajaţii din companiile din întreaga lume spun că serviciul lor este locul în care au cel mai puternic sentiment de apartenenţă, după cel de acasă, dar majoritatea nu se simt confortabil să împărtăşească anumite aspecte ale identităţii lor, arată rezultatele Barometrului EY Belonging 3.0, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, 75% dintre respondenţi spun că s-au simţit excluşi la locul de muncă. În ciuda contextului general caracterizat de sentimente pozitive de apartenenţă la locul de muncă, 56% dintre respondenţii la nivel global consideră că nu pot împărtăşi sau sunt reticenţi în a împărtăşi anumite aspecte ale identităţii lor la locul de muncă, de teamă că acest lucru i-ar putea împiedica să se integreze. Această cifră este chiar mai mare în cazul respondenţilor LGBTQ+, 77% dintre aceştia simţindu-se inconfortabil să împărtăşească detalii ale identităţii lor la locul de muncă.
Pentru a combate în mod eficient sentimentele de excludere la serviciu, verificarea modului în care se descurcă cineva la locul de muncă, dar şi în viaţa personală, rămâne un factor care contribuie la crearea unui mai bun sentiment de apartenenţă pentru 32% dintre respondenţi, se mai arată în comunicat. Acest procent ajunge la 39% în cazul respondenţilor din SUA, confirmat şi în ediţiile anterioare ale Barometrului din 2018 (38%) şi 2020 (37%).
"Deşi este încurajator faptul că lucrătorii continuă să simtă un sentiment sporit de apartenenţă la locul de muncă, este clar că a apărut o fractură în cazul multora dintre ei la nivel global, din toate dimensiunile diversităţii, care se simt excluşi, se autoeditează în mod activ sau ascund anumite aspecte din profilul lor la locul de muncă. Pentru liderii care caută să reducă acest decalaj pentru a maximiza angajamentul, bunăstarea şi productivitatea şi pentru a le permite angajaţilor lor să se simtă liberi să fie ei înşişi, verificările individuale continuă să conteze cel mai mult.", declară Karyn Twaronite, vicepreşedintele global al EY - Diversitate, echitate şi incluziune.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.09.2023, 06:48)
Nici doamna din postare nu pare o persoana care sa isi impartasessca partea privata la munca.
O tampenie … sa stai sa trancani de acasa sau detaliile intime … la munca…
Unde stim ca la munca ese competitivitate - termene de indeplinit - haite - grupuri competitive - rapoarte - sedinte - bisericute - …. exact ca la scoala…
Si la scoala de ce ai impartasi toate lucrurile intime de acasa?!
De prost de gura! si lipsa de educatie!
Munca e Munca facuta cu placere sau nu; iar intimitatea oamenilor de acasa nu are ce cauta expusa la munca.
Iar LGBTul… e la mintea gainii … sa se simta mai marginalizati… chiar daca e doar in mintea lor ideea sau real in grupul de munca.
Daca ne uitam in jur natura ne dovedeste destul de clar danduiala sociala exonomica biologica - diversitatea!
Natura aseaza la locul lui / ei / neutru … fiecare lucru ce face sau nu parte dintr-un grup, ramura, etc.
Deci sa lasam “barfele si discutiile inutile de la locul de munca” pentru neprofesionisti.
s c c r e t