Studiu Gartner: 81% dintre CIOs se aşteaptă la o creştere a echipei IT în 2023

T.B.
Companii / 29 iunie 2023

Studiu Gartner: 81% dintre CIOs se aşteaptă la o creştere a echipei IT în 2023

CIOs din companiile mari utilizează mai multe tactici pentru a-şi implementa strategia de talente şi a satisface cerinţele critice de competenţe în 2023.

Optzeci şi unu la sută dintre CIOs (CIO) ai companiilor mari (LE) planifică să îşi mărească numărul de angajaţi în domeniul IT în 2023, conform unui sondaj recent realizat de Gartner, Inc. Doar 14% se aşteaptă ca numărul personalului de IT să scadă, iar 5% se aşteaptă ca numărul acestuia să rămână acelaşi.

Atragerea şi menţinerea talentelor în domeniul tehnologiei rămân aspecte critice care îi îngrijorează pe directorii IT", a declarat Jose Ramirez, analist principal la Gartner. "Chiar şi cu avansurile în domeniul inteligenţei artificiale, Gartner prognozează că impactul global asupra locurilor de muncă va fi neutru în următorii ani din cauza adoptării întârziate în mediul de afaceri, a timpilor de implementare şi a curbelor de învăţare."

Doar 4% dintre CIOs chestionaţi au raportat că angajaţii care folosesc inteligenţa artificială sunt o resursă care produce tehnologie în prezent.

Studiul Gartner a fost realizat în perioada octombrie-noiembrie 2022, pe un eşantion de 501 respondenţi, dintre care 182 erau directori de IT ai companiilor mari din America de Nord, regiunea EMEA şi regiunea APAC. Segmentul LE cuprinde întreprinderile cu o cifră de afaceri anuală totală de 1 miliard de dolari SUA sau mai mult.

"În ultimii doi ani, întreprinderile au demarat diferite iniţiative digitale, cu accent pe excelenţa operaţională şi experienţa clienţilor sau a cetăţenilor", a declarat Ramirez. "Cu toate acestea, aceste iniţiative adesea nu răspund suficient de rapid nevoilor întreprinderii."

67% dintre CIOs ai companiilor mari intenţionează să îşi mărească numărul de angajaţi din domeniul IT în 2023 cu cel puţin 10% pentru a sprijini iniţiativele digitale ale întreprinderii.

În timp ce CIOs doresc să-şi extindă echipele de IT, mulţi se confruntă cu obstacole în recrutare din cauza condiţiilor economice. Din cauza volatilităţii economice predominante, 41% dintre CIOs ai companiilor mari raportează o încetinire a angajărilor în rolurile din domeniul IT, 35% raportează o scădere a bugetului total pentru IT şi 29% raportează o blocare a angajărilor în domeniul IT.

"CIOs iau măsuri proactive pentru a combate volatilitatea economică prin relaxarea cerinţelor geografice şi de rol pentru a extinde baza de talente în domeniul IT", a declarat Ramirez. "Unele organizaţii au obţinut succes prin angajarea de tehnologişti la început de carieră şi oferirea de oportunităţi de perfecţionare pentru a acoperi nevoile critice de tehnologie."

Sondajul a arătat, de asemenea, că majoritatea muncii tehnice în întreprinderi este realizată de angajaţi cu normă întreagă (FTE). Angajaţii cu normă întreagă din domeniul IT efectuează 56% din muncă, în timp ce avansurile tehnologice, cum ar fi automatizarea şi munca cu ajutorul inteligenţei artificiale, reprezintă puţin peste 9% din activitatea actuală.

"Această dependenţă de angajaţii cu normă întreagă pentru a satisface cerinţele transformării digitale explică de ce CIOs din companiile mari planifică să-şi mărească numărul de angajaţi în domeniul IT în 2023", a afirmat Ramirez.

Odată cu cererea tot mai mare de talente în domeniul IT, cele mai importante calităţi căutate de CIOs din companiile mari în timpul procesului de recrutare sunt abilităţile tehnice necesare, abilităţile soft (de exemplu, comunicare, gestionarea relaţiilor) şi potrivirea culturală. CIOs din companiile mari menţionează securitatea cibernetică, platformele cloud şi experienţa clienţilor/ a utilizatorilor ca cele trei abilităţi tehnice critice în 2023.

Circa jumătate dintre CIOs din companiile mari planifică să investească în programe de formare pentru a dezvolta şi reorienta personalul din domeniul IT, asigurându-se că echipele au roluri, abilităţi şi capacităţi relevante pentru a atinge obiectivele întreprinderii. Patruzeci şi şase la sută dintre CIOs planifică, de asemenea, să înfiinţeze echipe de fuziune, iar acelaşi procent planifică automatizarea fluxului de lucru pentru a elibera timpul din domeniul IT.

"Recrutarea expertizei potrivite în domeniul IT necesită timp şi planificare, în special pentru abilităţi în arhitectură, securitate cibernetică, calcul în cloud şi dezvoltare de software agilă", a afirmat Ramirez. "Asiguraţi-vă că departamentul IT are roluri, abilităţi şi capacităţi relevante pentru a atinge obiectivele întreprinderii. Acest lucru poate implica adoptarea unui model de forţă de muncă mixtă, care îmbină rolurile din domeniul IT şi din business."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb