STUDIU KPMG: Cotele de impozit pe veniturile personale sunt în creştere la nivel global

F. A.
Companii #Consultanţă / 6 decembrie 2010

Declinul global înregistrat de cotele maxime de impozit pe venit în ultimii şapte ani pare să fi ajuns la final, potrivit studiului Individual Income Tax and Social Security Rate Survey realizat de KPMG. Conform datelor obţinute, cota medie globală a crescut anul acesta cu 0,3 puncte procentuale, semnalând faptul că ne aflăm în mijlocul unei schimbări. Tendinţa generală de creştere remarcată în cursul acestui an sugerează faptul că guvernele încep să opteze pentru o creştere a cotei de impozitare în vederea combaterii deficitului bugetar.

Studiul arată că majoritatea modificărilor de cote din anul 2010 provin din Europa. Cele mai mari impozite pe venit, la nivel global, sunt plătite în continuare de către cetăţenii Uniunii Europene (UE), unde cota medie de impozitare a crescut cu 0,3% faţă de anul trecut.

Iniţiativele guvernelor est-europene de a menţine cota unică de impozitare la un nivel scăzut, alimentând trendul istoric descrescător, au stagnat. Mădălina Racoviţan, director în cadrul departamentului tax şi coordonatoare din cadrul KPMG România, spune că "în ciuda dificultăţilor cu care guvernele s-au confruntat în încercarea de a proteja veniturile bugetare în perioada de recesiune, nicio altă ţară din Europa Centrală şi de Est nu a crescut cota de impozitare în 2010, iar Ungaria chiar a redus această cotă, de la 36% la 32%. Cota unică de impozitare a fost un mare succes în stimularea investiţiilor în ţările ECE şi reducerea economiei subterane, conducând, prin urmare, la venituri bugetare mai mari. Este încurajator faptul că ţările din ECE au rezistat, în general, tentaţiei de a creşte impozitul pe venit şi au păstrat sistemele bazate pe cota unică de impozitare, întrucât nivelul scăzut al impozitării este unul dintre factorii care favorizează relansarea economiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb