STUDIU: Lumina solară ar putea explica diferenţele majore dintre bilanţurile deceselor cauzate de COVID-19

G.U.
Miscellanea / 9 aprilie 2021

Lumina solară ar putea explica diferenţele majore dintre bilanţurile deceselor cauzate de COVID-19

Datele furnizate de ţările grav afectate de pandemia de COVID-19, precum Marea Britanie, Italia şi Statele Unite, sugerează că zonele însorite "sunt asociate cu mai puţine decese provocate de COVID-19", potrivit cercetătorilor de la Universitatea Edinburgh, informează DPA.

Cercetătorii noului studiu, publicat în British Journal of Dermatology, afirmă că "o expunere mai mare la UVA (radiaţia ultravioletă A)" este "asociată cu o mortalitate mai mică asociată COVID-19".

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au comparat numărul de decese provocate de COVID-19 în Statele Unite din ianuarie 2020 până în aprilie 2020 cu nivelurile UV (raze ultraviolete) din aproape 2.500 de districte americane, înainte de a aplica aceeaşi metodologie pentru alte două ţări, Marea Britanie şi Italia.

Cele trei ţări au raportat unele dintre cele mai mari bilanţuri de decese asociate pandemiei de COVID-19 din lume, atât pe cap de locuitor, cât şi în cifre absolute, însă numărul de decese a scăzut semnificativ în aceste ţări în lunile de vară.

Majoritatea ţărilor din Asia şi din Africa au raportat numere mici de decese pe cap de locuitor pe întreaga durată a pandemiei de COVID-19, notează sursa citată.

"Relaţia dintre mortalitatea COVID-19, anotimp şi latitudine a fost destul de izbitoare; prin intermediul studiului noi oferim o explicaţie alternativă pentru acest fenomen", a declarat Chris Dibben, coautor al cercetării.

Cercetătorii studiului au spus că au încercat să măsoare un posibil impact al vitaminei D, citată pe scară largă drept un inhibitor pentru COVID-19 şi denumită "vitamina soarelui", întrucât organismul uman o sintetizează în cantităţi mai mari atunci când pielea este expusă la lumina solară.

"Expunerea la soare ar putea să reducă decesele de COVID-19 într-o manieră independentă faţă de vitamina D", au adăugat cercetătorii.

Alte descoperiri recente au consolidat teoria potrivit căreia petrecerea timpului în aer liber scade probabilitatea de dezvoltare a maladiei COVID-19, relatează DPA.

Oficialii irlandezi din domeniul sănătăţii au declarat luni că doar 0,1% din totalul cazurilor de coronavirus din Irlanda ar putea fi asociate cu activităţi desfăşurate în aer liber, însă multe dintre aceste activităţi sunt interzise în prezent din cauza celui de-al treilea lockdown decretat în această ţară din cauza pandemiei de COVID-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de asta a conceput Bill Gates proiectul cu pulverizarea unei imense cantitati de praf in atmosfera pentru a bloca lumina soarelui ?

    sa aiba si mai multi clienti pentru vaccinurile Moderna in care fundatia lui a bagat bani ? ca si in Pfizer?  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb