STUDIU UNIVERSITY COLLEGE LONDON Ţigările electronice mai eficiente decât guma şi plasturii

V.I.
Miscellanea / 30 mai 2019

Ţigările electronice mai eficiente decât guma şi plasturii

Studiile arată că ţigările electronice sunt de aproximativ trei ori mai eficiente decât guma sau plasturii cu nicotină în a-i ajuta pe fumători să se lase de fumat.

Medicii au descoperit că utilizatorii de ţigări electronice au cu până la 95% mai multe şanse de succes să se lase de fumat decât cei care nu folosesc aceste dispozitive. Prin comparaţie, fumătorii cărora li s-au prescris terapii cu produse cu nicotină - gumă de mestecat, plasturi sau pastile cu nicotină - au şanse de reuşită în proporţie de 35%. Studiul realizat pe aproximativ 20.000 de fumători relevă faptul că ţigările electronice sunt mai eficiente în reducerea nevoii de nicotină decât medicamentele prescrise în acest scop.

Oamenii de ştiinţă din cadrul University College London au descoperit că fumătorii trataţi cu vareniclină, comercializată ca Champix, au 82% şanse de renunţare la fumat. Dr. Leonie Brose, lector la Centrul Naţional al Adicţiei din cadrul King's College din Londra, explică: "Concluziile studiului confirmă ceea ce a fost deja relevat în studii aleatorii din laborator şi extinde aceste constatări către fumătorii adulţi din lumea reală. Deşi rata de succes privind renunţarea la fumat este similară în cazul vareniclinei şi al ţigărilor electronice, vapatul este preferat de către fumătorii care încearcă să renunţe la fumat şi, astfel, a ajutat mai mulţi fumători în acest scop."

Concluziile studiului derulat de University College London au fost publicate recent în jurnalul "Addiction" (Dependenţa), fiind considerat unul dintre studiile de referinţă privind evaluarea ratelor de succes ale diferitelor metode de renunţare la fumat. Studiul a vizat 18.929 de fumători care au încercat să renunţe la fumat, considerându-se că cei care afirmau că nu fumează şi după o perioadă de 12 luni au avut succes în acest demers. Studiul a luat în considerare factori care pot influenţa rata de renunţare, anume vârsta, statutul social şi numărul de încercari anterioare de renunţare.

Terapia de înlocuire a nicotinei a avut succes numai pentru pacienţii cărora le-a fost prescrisă. În schimb, cei care au cumpărat astfel de ajutoare din magazin nu au reuşit să-şi schimbe obiceiul.

Autorul principal al studiului derulat de University College London, dr. Sarah Jackson, a declarat: "Renunţarea la fumat reduce riscul bolilor cronice şi creşte calitatea vieţii şi speranţa de viaţă. Este important ca fiecare încercare de renunţare la fumat să beneficieze de cele mai bune şanse de reuşită. Studiul nostru vine în completarea dovezilor că utilizarea ţigărilor electronice poate ajuta fumătorii să renunţe." Ea a mai adăugat: "Pe de altă parte, concluziile indică o evidentă lipsă de eficienţă a produselor de tipul terapiei de înlocuire a nicotinei achiziţionate de la magazin."

Dr. Penny Woods, directorul executiv al Fundaţiei British Lung, a declarat: "Acest studiu subliniază importanţa sprijinului oferit oamenilor faţă-în-faţă pentru renunţarea la fumat. Aduce, de asemenea, dovezi suplimentare că ţigările electronice sunt un instrument eficient în acest sens. Alegerea ţigărilor electronice trebuie să fie mai uşoară, de aceea medicii şi farmaciştii ar trebui să ştie foarte clar că există o serie de instrumente care pot ajuta fumătorii să renunţe, inclusiv ţigările electronice, iar fumătorii pot alege vapatul ca modalitate de înlocuire a fumatului."

Experţii au salutat şi concluziile cercetării derulate de Cancer Research UK în beneficiul fumătorilor care folosesc ţigări electronice pentru a renunţa la obicei. Dr. Debbie Robson, cercetător privind dependenţa de tutun la King's College din Londra, a declarat că terapiile de înlocuire a nicotinei "nu sunt foarte eficiente în renunţarea la fumat. Fumătorii ar avea mai mult succes cu ajutorul alternativelor cu nicotină, precum ţigările electronice."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb