STUDIU UP ROMÂNIA: 9 din 10 companii vor să ofere beneficii extrasalariale angajaţilor în următoarele 6 luni

Companii / 22 aprilie 2021

9 din 10 companii vor să ofere beneficii extrasalariale angajaţilor în următoarele 6 luni

Un studiu recent realizat de Up România la începutul anului arată cum s-a modificat atitudinea companiilor cu privire la beneficiile extrasalariale oferite angajaţilor în 2021. Astfel, pentru acest an, aproape 90% dintre clienţii Up România declară că intenţionează să ofere beneficii extrasalariale angajaţilor. Comparativ, anul trecut, în plină carantină la nivel naţional, 46% dintre companii renunţaseră la beneficiile oferite salariaţilor.

În topul preferinţelor companiilor rămân tichetele şi cardurile de masă (47%) şi tichetele sau cardurile cadou (15%), însă scade interesul pentru tichetele şi cardurile de vacanţă, din cauza modificărilor legislative din domeniu.

Pe de altă parte, creşte interesul companiilor pentru abonamentele de sănătate. Dacă anul trecut acestea se regăseau în top 5 opţiuni de beneficii luate în considerare de către companii, în 2021 abonamentele de sănătate au intrat în primele trei opţiuni de beneficii extrasalariale preferate de angajatori.

"Dacă anul trecut, în plină carantină declarată la nivel naţional, cele mai multe opţiuni extrasalariale luate în calcul de către companii erau din categoria cardurilor şi a tichetelor de masă, cardurilor cadou sau voucherelor de vacanţă, anul acesta companiile se orientează către beneficii din zona de sănătate şi wellness. Astfel, observăm un interes crescut din partea clienţilor faţă de abonamentele la clinici private de sănătate, abonamente la săli de sport sau oferte de beneficii flexibile, pornind de la nevoile angajaţilor " a declarat Elena Pap, Director General Up România şi Director Regional Up Group.

În ceea ce priveşte impactul resimţit de companii din cauza pandemiei de Covid-19, în continuare, mai bine de jumătate dintre clienţii Up România declară că cifra de afaceri a companiei a fost afectată. Astfel, 1 din 3 clienţi menţionează că activitatea companiei a fost redusă până la 30%, în timp ce 15% dintre companii şi-au văzut cifra de afaceri diminuată cu până la 50%. 12% dintre companii au avut cifra de afaceri redusă cu mai bine de 50%.

"Anul trecut a reprezentat, pentru toate companiile, o provocare ce a cerut adaptare continuă şi reinventare. În ciuda măsurilor necesare ce s-au impus pentru a putea continua activitatea, din păcate, mai bine de jumătate dintre companii au înregistrat pierderi la nivelul cifrei de afaceri. Studiul Up România este menit să ne ofere o oglindă corectă a impactului resimţit de companiile cu care lucrăm, cât şi să ne ajute să identificăm cele mai utile instrumente la care aceste companii apelează, chiar în condiţii dificile, pentru loializarea şi motivarea angajaţilor proprii", a continuat Elena Pap, Director General Up România şi Director Regional Up Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb