SUA: Deputaţii îi cer lui Obama să trimită arme letale în Ucraina

Valentin Busuioc
Internaţional / 24 martie 2015

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite ale Americii a votat masiv, ieri, în favoarea unei rezoluţii care îi solicită preşedintelui american Barack Obama să livreze Ucrainei arme letale, ca să se apere împotriva "agresiunii" ruseşti, transmite AFP.

În această lună, Casa Albă a anunţat că livrează Ucrainei echipamente militare neletale de 75 de milioane de dolari.

Pe de altă parte, şeful Statului Major al armatei, Martin Dempsey a declarat, la o audiere în faţa Comisiei Forţelor Armate din Senat, că este "imperativ să se examineze acordarea de ajutor letal". Şi secretarul Apărării, Ashton Carter, a afirmat, în timpul audierii sale de confirmare, că "înclină" în această direcţie.

Rezoluţia de ieri îi solicită lui Barack Obama să furnizeze Ucrainei "sisteme de arme de apărare letale" ce ar permite ameliorarea capacităţii acestei ţări de "a-şi apăra suveranitatea teritorială contra agresiunii nejustificate şi continue a Federaţiei Rusie".

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a descris votul drept un stimulent în acest sens. Congresul este, în mare măsură, favorabil sprijinului militar, a mai spus Boehner.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pregatiti-va de razboi! Deveselu ... pregatestete sa dispari intr-un nor de aburi si praf! Celelalte CENTRE DE COMANDA din Romania si Polonia asemenea! Noi ... ceilalti "ingenuncheati" asa zisi CRESTINI sa ne rugam la D-zeu, ateii ... sa-si faca Mea Culpa ca au votat asemenea conducatori care ne-au adus in prag de razboi! Continuati cu propaganda ce legitimeaza inceputul unui razboi in conditiile in care cei care provoaca situatia sunt departe de zona de conflict dar nu si la adapost de un raspuns in anihilare (cine-i curios sa vada cum s-au terminat incursiunile militare in Rusia sa citeasca istoria ei, daca stie a citi altceva decit fecebook si in limba "americana")!

    1. incursiunile militare in rusia de care vorbesti s-au terminat rau deoarece atunci se faceau cu calul sau masina prin mlastini si gheata, inapoierea I-a salvat pe rusi, acum se fac in zbor, cu rachete si nu-I mai salveaza nimeni; in schimb ai dreptate ca noi suntem in prima linie si vom suferi cel mai mult

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb